Vești importante pentru Republica Moldova din partea Băncii Mondiale

După ce fesotul premier Vlad Filat a anunțat că delegația FMI va reveni la Chișinău în septembrie, și Banca Mondială s-a arătat dispusă pentru reluarea finanțării acordate Republicii Moldova după ce la mijlocul lunii iunie a anunțat blocarea relațiilor cu Chișinăul.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii de astăzi a premierului Valeriu Streleț cu directorul de țară pentru Moldova, Europa şi Asia Centrală, Alex Kremer, oficialul a reconfirmat sprijinul băncii pentru programul de reforme și politicile de dezvoltare ale Guvernului, transmite Deschide.md.

Alex Kremer a reconfirmat disponibilitatea Băncii Mondiale de a ajuta noul Guvern de la Chişinău ca, în această perioadă complicată, să asigure stabilitatea sectorului financiar-bancar, să impulsioneze dezvoltarea economică, precum și să sporească protecţia socială a cetățenilor Republicii Moldova, se arată în comunicatul remis de Guvern.

Oficialul s-a arătat optimist în ceea ce priveşte perspectivele de dezvoltare a ţării noastre şi a exprimat deschiderea deplină a Băncii Mondiale pentru colaborare. „Recomandările noastre cu privire la măsurile care urmează să fie aplicate în vederea realizării cu succes a reformelor, sunt menționate în Notele de politici, pe care le-a elaborat Banca Mondială de comun cu alți parteneri de dezvoltare”, a precizat Alex Kremer.

Premierul Valeriu Streleţ a exprimat interesul Republicii Moldova pentru continuarea asistenţei Băncii Mondiale, prin intermediul suportului bugetar, ca instrument de cooperare, pentru a beneficia de resursele planificate.

Directorul de țară al BM pentru Moldova, Alex Kremer, a anunţat la mijlocul lunii iunie curent blocarea relaţiilor cu Chişinăul. Oficialul a declarat că acestea vor rămâne înghețate „până când autorităţile moldovene vor întreprinde acţiuni decisive” pentru soluţionarea problemelor din sectorul bancar. Cooperarea Republicii Moldova cu Banca Mondială se desfășoară în baza Strategiei de parteneriat cu țara pentru 2014-2017. Valoarea totală a proiectelor prevăzute a fi finanțate în cadrul Strategiei constituie 450 de milioane dolari SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.