Vicepremierul rus, vecinul premierului Marii Britanii

La numărul 10, conform unei tradiții de peste 300 de ani, se găsește reședința premierul britanic, în acest caz David Cameron. La 320 de metri mai încolo, într-un apartament ascuns în proprietatea unor firme offshore, serviciile de informații britanice și presa locală au avut surpriza să descopere însă un oaspete surpriză: vicepremierul rus, Igor Shuvalov, unul dintre protejații lui Putin, relatează Daily Mail, potrivit independend.md.

Ce-i drept, oficialul rus nu se bucură de o vedere directă către locuința de serviciu a premierului Cameron, dar timp de 12 ani a putut sorbi în voie activitatea intensă din cadrul Ministerului Apărării de la Londra.

Apartamentul lui Shuvalov are aproape 500 de metri pătrați și este în proprietatea unei companii deținute de ministru, a dezvăluit Alexander Navalny, unul dintre opozanții regimului Putin din Rusia.

Anul trecut, locuința a făcut obiectul unei tranzacții între două firme offshore deținute de Shuvalov, valoarea de vânzare fiind de 12 milioane de lire conform taxei de timbru, în valoare de 800.000 de lire sterline.

Oficial, vicepremierul Igor Shuvalov a declarat în fișa fiscală din Rusia o avere incomparabil mai mică: echivalentul a 153.271 de lire sterline, iar salariul său anual abia depășește 12.000 de lire.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.