Membru al Bundestagului: Statul de drept nu a fost încălcat în România

Statul de drept nu a fost încălcat în România, a afirmat marţi Susanne Kastner, vicepreşedinte al Bundestagului până în 2009.

În opinia lui Kastner, iniţiativele guvernului României nu au încălcat principiile statului de drept. Mai mult, vicepreşedintele Bundestagului s-a arătat surprinsă de reacţiile negative ale comunităţii internaţionale faţă de situaţia internă din România.

„A vorbi despre suspendarea statului este cu certitudine exagerat. Este firesc să te întrebi dacă ordonanţele de urgenţă sunt măsurile corecte pentru soluţionarea problemelor din România. Paşii întreprinşi de Guvernul României au fost, însă, în conformitate cu Constituţia, fapt confirmat şi de Curtea Constituţională”, a declarat Susane Kastner, potrivit rtv.net.

„Cu siguranţă, sunt lucruri criticabile în România, dar asta nu începând de ieri sau de când conduce Ponta. Comisia Europeană trebuie să verifice situaţia de fapt, dar trebuie să aşteptăm rezultatul acestei analize şi rezultatul referendumului”, se arată în comunicatul vicepreşedintelui Bundestagului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.