Victor Ponta a renunţat la biroul din Palatul Victoria

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV,că a luat decizia să-şi mute biroul de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării, unde există o evidenţă strictă a celor care intră şi ies, pentru a evita orice înscenări privind fapte de corupţie. Ponta a susținut că mutarea a avut loc după ce unele publicaţii au scris că preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, suspectat de acte de corupţie, ar fi făcut trafic de influenţă din biroul primului-ministru.

Premierul Ponta spune că nu s-a întâlnit cu şeful CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi nici nu a discutat cu acesta despre schimbări în poliţie, adăugând că, pentru a evita alte înscenări, şi-a mutat biroul în sediul Ministerului Apărării, unde orice intrare este înregistrată ca într-o unitate militară.

„De astăzi dimineaţă mi-am mutat biroul de la Palatul Victoria. Am vorbit cu domnul Mircea Duşa (ministrul Apărării Naţionale – n.red.) şi am un birou la MApN, aia e unitate militară…. Oricine intră, dacă veniţi la mine, fiind unitate militară, se înregistrează. Acolo (la Palatul Victoria-n.r.) era mai civil, aşa”, a declarat Ponta.

Ponta a susţinut că dezvăluirile din mass-media care făceau referire la referatul DNA din dosarul Duicu a fost o înscenare de presă, motiv pentru care s-a mutat la MApN, unde se ţine o evidenţă strictă a vizitatorilor şi a duratei vizitelor.

Cât priveşte viitorul premier în eventualitatea în care va ajunge la Palatul Cotroceni, Ponta a exclus două nume. „Traian Băsescu este un scenariu de coşmar, iar Crin Antonescu, cu tot respectul, nu vreau să se supere, nu-l văd prim-ministru că e de muncă acolo. E pentru Klaus Johannis…”. Ponta nu a exclus nici un nou mandat de premier pentru Tăriceanu. „A fost un prim-ministru bun, este un om cu multă experienţă şi cu bun simţ. Am cu el o relaţie civilizată de multă vreme”, a apreciat preşedintele PSD.

„Am văzut ce înseamnă funcţia de prim-ministru şi cred că, alături de funcţia de primar general, este ce mai grea din România. Din 10 în 10 minute se întâmplă ceva (…) Cel ce va fi prim-ministru după mine, fie acum sau în 2016, trebuie să îndeplinească două condiţii. Prima este să aibă legitimitate şi sprijin politic. Nu ca Boc care executa ce i se spunea de la Cotroceni. A doua condiţie este să fie dispus să muncească pentru această ţară. Pe domnul Antonescu nu-l văd dispus să muncească în această funcţie”, a mai spus Ponta.

Mai multe, pe romaniatv.net.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.