Victor Ponta, audiat la DNA Oradea

Victor Ponta a ajuns în această dimineață la DNA Oradea. Fostul premier a fost audiat, în calitate de martor, timp de o oră și jumătate în dosarul lui Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare.

La ieşirea de la DNA Oradea, Ponta a declarat că a fost chemat în calitate de martor.

Întrebat dacă l-a ajutat pe Ovidiu Silaghi să scape de închisoare, Ponta a răspuns: „Pot eu să scap pe cineva?”.

Govor a fost arestat pentru fapte de corupție, fiind acuzat că s-a folosit de funcția de lider politic local pentru a influența ocuparea unor posturi de conducere din instituții la nivel local, precum ANAF.

”În perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, în calitate de președinte al organizației județene a unui partid politic și vicepreședinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea sa, a făcut demersuri, printr-un intermediar, pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale”, arată procurorii.

Numele lui Liviu Dragnea și cel al lui Victor Ponta sunt menționate în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Mircea Govor.

Pe 17 decembrie, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemat să dea o declarație de martor în dosarul vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor.

Pe 23 decembrie, vicepreședintele CJ Satu Mare, Mircea Govor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația procurorilor DNA împotriva deciziei de a fi plasat în arest la domiciliu, decizia instanței supreme fiind definitivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.