Victor Ponta: Blejnar îi ducea bani lui Băsescu

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a făcut o acuzație foarte gravă în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3:

„Pe Blejnar, cel care astăzi, în sfârşit, este cercetat cu toată reţeaua lui pentru zeci de milioane de euro evaziuni şi mită, cine l-a ţinut ? De câte ori îl acuzam, preşedintele Băsescu ieşea şi spunea: „Blejnar e bun, Blejnar e cinstit”. De ce era cinstit? Că îi ducea lui bani, de asta era cinstit! Asta o să putem să dovedim după 29 iulie, că acum le este încă frică de Băsescu, care are dosare, care îi ameninţă pe toţi, care le înregistrează telefoanele. Dosarul cu Blejnar acum de abia, în sfârşit, după atâţia ani în care şi eu, şi câţi alţi am zis, dar Băsescu mereu, de câte ori erau dovezi cu Blejnar, făcea o emisiune la TVR şi zicea: „Blejnar e foarte bun, e foarte cinstit, uite ce bun e ANAF” Îl ţinea, îl proteja, dădea semnal către procurori: „Lăsaţi-l, că ăsta e omul meu!””.

Redăm mai jos o transcriere a declaraţiilor premierului, preluate de pe site-ul său:

„Incercam sa punem ordine intr-un sistem de sanatate distrus de Basescu, un sistem in care oamenii mor. Dl. Basescu uita sa ne spuna ca din cauza lui oamenii mor.

Eu cred ca noi am facut ceva ce romanii isi doreau, l-am adus pe Basescu in fata poporului pentru a fi judecat. Pe 29, romanii au sansa extraordinara de a pune capat unui rau. Daca romanii vin la vot ca la alegerile locale, categoric referendumul este validat si epoca Basescu se incheie. Daca nu vor veni, intram intr-o batalie juridica. Sunt trei posibilitati de cvorum, toate trei declarate constitutionale. Parlamentul va face din toate trei una singura. Comisia de la Venetia a spus ca nu trebuie pus cvorum, pentru ca
atunci absenta va fi echivalata cu un vot impotriva. Voi face tot ce tine de mine sa ii conving pe romani sa vina la vot. E un scenariu ingrozitor cu un Basescu respins dar care se intoarce. El are dorinta de a pastra puterea si de a nu ajunge in fata justitiei.

Cei de la Bruxelles au fost grosolan dezinformati, au fost mintiti. Dl. Barroso mi-a ridicat 11 probleme, la care am facut raspunsuri si le-am trimis. Nu m-am simtit bine cand am fost pusi la zid fara sa fim ascultati. Propaganda de denigrare a Romaniei, condusa de Traian Basescu, este una mincinoasa. Presedintele Barroso avea niste informatii, unele corecte, unele incorecte. Decizia CCR mi se pare foarte corecta. Faptul ca nu publicam in Monitorul Oficial deciziile CCR este o minciuna ordinara. Nu mi-am permis sa il intreb pe dl. Barroso cine l-a mintit. La DNA si la Parchetul General nu se schimba nimeni. Nu am vrut sa spun la Bruxelles
ca DNA imi urmareste telefonul din februarie si se dau inregistrarile la Romania Libera si Evenimentul Zilei.

A existat o campanie de dezinformare si incet-incet o demontam. Traian Basescu e vinovat de inca un rau ingrozitor. Ne va lua luni de zile sa spalam aceasta imagine a Romaniei creata de Basescu. Niciodata in istoria UE, un europarlamentar nu a cerut ca
tara sa sa fie data afara din UE, pana la Romania. Acest gen de iresponsabilitate si ticalosie nu a existat la nimeni.
Imagina Romaniei ca tara este inca una negativa. E mult mai usor sa transmiti o stire negativa. In momentul in care presedintele tarii si grupul sau politic vine si spune ca in Romania e lovitura de stat, ca e ca in Siria, este foate greu sa dovedesti contrariul.

Basescu a fraudat votul din 2009, i-a mintit pe oameni. Pentru partenerii europeni e de neinteles cum se ajunge la asa ceva.
Stiu ca Traian Basescu va arunca in noi cu mizerie si ne va inscena lucruri, ne va lua cu clisee. Iar a reamintit de Voiculescu, dar pe Patriciu l-a reevaluat. Sunt convins ca romanii il vor judeca asa cum merita.

Evident ca din cauza lui Basescu si a declaratiile iresponsabile s-a ajuns la marirea cursului. Ne indeplinim toate obligatiile, am inceput sa rezolvam toate problemele, luam noi masuri fiscale si de crearea a locurilor de munca, am dat inapoi pensiile, am organizat alegeri corecte, sa deblocam lucrari din infrastructura, sa oprim hotia. Nu ma mira ca isi folosesc toate armele. „

Noi am prezentat in fiecare zi ceea ce au gasit ministrii. S-au luat bani de la pensii,salarii, scoli si spitale. Ministrul Funeriu a inventat clasa 0 ca sa dea de lucru firmelor prietene. Fostii ministri au facut afaceri cu firmele lor de casa. Cazul cel mai rasunator este Blejnar.
De cate ori il acuzam, presedintele iesea si spunea ca Blejnar e bun. Acest om este bolnav de putere. Ne-a vandut tara ca sa ramana la putere. Stie ca va ajunge in fata justitie pentru lucruri grave, nu pentru chestii micute. Nici acum, nici in 2009 nu a stiut sa spuna cum si-a platit campania.

Dosarul cu Mihaileanu l-a inchis dna Udrea printr-o smecherie. Facem curatenie in Hidroelectrica, Dovezile cu Videanu s-au trimis la Parchet. Lupta cu disperare si cu lipsa totala de bun simt. Pierdem o multime de bani pentru ca PDL a dat cu dedicatie contractul la
firma dedicata lor. (referitor la Autostrada de Vest). Liviu Negoita, tot in fonduri europene, a facut licitatii ilegale pe care dna Traila le-a protejat si nu le-a comunicat la Bruxelles. Suntem intr-o situatie cumplita. Noi am facut eforturi sa reparam lucrurile. O sa ne trezim cu o multime de probleme.

Nu am vazut atata ticalosie, e un blestem pentru noi. Pe 29, daca oamenii vin la vot vor rupe acest blestem. Se vor face sectii de votare in strainatate in comunitatile care asigura o locatie sigura. Basescu a castigat cu frauda din strainatate. Pe 7 decembrie 2009 am spus ca am o datorie sa ma bat pana cand acest nemernic, Traian Basescu, va pleca si Romania va scapa de el si de clica lui.

Crin Antonescu va fi acel presedinte pe care romanii si-l doresc si de care au nevoie. Eu cu Crin am pornit impreuna la batalie, o vom duce la capat. Romanii trebuie sa scape de un regim securist care conduce prin frica si santaj. Nu ai cum sa coabitezi cu un asemenea individ, e un scorpion care ucide tot ce-i in jurul lui. Impreuna cu Crin, il vom da jos. „

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.