Victor Ponta: „Dacă aş da semnătură pentru Mircea Diaconu, i-aş face un mare deserviciu”

100.000 de semnături trebuie să strangă Mircea Diaconu, pentru a candida ca independent la alegerile pentru Parlamentul European, s-a scandat cu patos la Antena 3.

Aceasta este cea mai recentă campanie a Antenei 3, dar nu se ştie dacă doar pentru a ataca PNL. Important este că, de câteva zile, acest post de televiziune a lansat în forţă dezbateri despre cât de importantă este această candidatură şi despre nedreptăţile provocate dlui Diaconu.

Invitat în emisiunea de duminică seara, a lui Radu Tudor, Mircea Diaconu a fost în repetate randuri periat de gazda emisiunii, pe principiul “aveaţi o scamă, dar n-o vedeţi dumneavoastră”, şi aproape compătimit de situaţia în care se află. “Mereu mi-am dorit să fac un interviu cu marele Diaconu. Sunteţi altfel, faţă de ceilalţi, din punct de vedere uman, politic. Prezentaţi încredere şi sinceritate. Nu faceţi nimic rău, doar cereţi să fiţi ajutat în ceva ce este dreptul dumneavoastră. Există chiar şi un articol al dreptului de a fi ales în Parlamentul European, conform căruia cetăţenii români au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în Parlamentul European”.

Vădit ruşinat sau, poate, nepăsător la linguşelile moderatorului, dl Diaconu a mulţumit elegant pentru vorbele frumoase, dar a afirmat că nu îl interesează. Ar putea părea o zmetie la adresa lui Radu Tudor, dacă nu ar rămâne întrebarea, pe care mulţi cetăţeni şi-o pun şi anume: “De ce intră Mircea Diaconu în jocul Antenei 3, lăsandu-se folosit ca o armă împotriva altora?”.
“Vreau să fiu un cetăţean normal, în ţara mea. Lupt cu nişte instituţii care vor să îmi strice imaginea. Sunt 43 de ani de când trăiesc în mediul public. Dacă ajung să strâng aceste semnături, apoi pot să mă judec, să ajung în instanţă pentru a-mi cere acest drept. La noapte numărăm semnăturile din Bucureşti. În mod sigur strâng 50.000 de semnături doar din capitală. Noi nu lucrăm cu STS-ul, deci nu putem măslui.” a afirmat acesta, printre picături, dat fiind faptul că PR-ul a avut grijă să îl facă gazda emisiunii, cum ştie domnia sa mai bine.

Invitat în a doua parte a emisiunii, premierul Victor Ponta a declarat pe acest subiect că a lucrat foarte bine cu Mircea Diaconu. “Mulţi colegi m-au intrebat dacă mă supăr de vor da semnături pentru dânsul. Am spus nu, normal. M-aş bucura ca, pentru prima dată, un candidat independent să ajungă în Parlamentul European.

Îl Apreciez pe Mircea Diaconu, mai întâi ca om, apoi ca om politic. Dacă va lua şi voturi de la PSD, eu nu mă supăr, noi avem destule. Eu nu pot să semnez, i-aş face un mare deserviciu, s-ar spune că am înţelegeri cu Antena 3. Dar, de ce nu candidează şi colonelul Turcescu, l-am văzut cam supărat?” a mai completat acesta.

Jocurile foamei (n.r. film SF post-apocaliptic, după best seller-ul cu acelaşi nume, din SUA, pentru adolescenţi. Tema: ai putea supravieţui în sălbăticie, de unul singur, când toţi cei din jur fac tot ce pot ca să nu apuci dimineaţa următoare?), foamea de voturi, interesele politice şi parti-prís-urile le puteţi vedea, în continuare, la Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.