Victor Ponta, despre reducerea TVA la apa pentru consumul casnic

Premierul Victor Ponta a anunțat luni, după o reuniune a PSD, că Guvernul va susţine, în Parlament, la ordonanţa de urgenţă privind reducerea TVA la alimente, un amendament pentru reducerea la 9% şi a TVA la apa destinată consumului casnic.

„Din punctul nostru de vedere ca partid, dar și din discuțiile de la Guvern, reducerea TVA la 9% pentru tot ce înseamnă apă, nu doar o cantitate că altfel ne încurcăm, deci toată apa folosită de consumatorii casnici, e o idee bună, suportabilă bugetar și care are un efect important. Probabil că va fi atașat la legea de reducere a 9% la toate alimentele. Impactul bugetar este destul de mic, sub 100 de milioane de euro pe an”, a declarat Victor Ponta.

În urmă cu o săptămână, PSD a discutat reducerea TVA la apa de consum casnic în limita a minimum 5 metri cubi de familie în fiecare lună, ministrul Finanţelor, Eugen Tedorovici spunând atunci că măsura ar putea fi aplicată din toamnă, în funcţie de execuţia bugetară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.