Victor Ponta este prieten cu Elena Udrea?

Pentru unii pare incredibil, dar realitatea o confirmă: în mai multe rânduri, Victor Ponta s-a aflat la aceeaşi masă cu Elena Udrea. Şi nu ne referim la primele 9 luni din 2009, când PSD se afla alături de PDL la guvernare.

De la „băsismul” lui Iohannis…

Duminică seara, programul Antenei 3 de linşaj mediatic a lui Crin Antonescu a avut şi un bonus: „băsismul” lui Klaus Iohannis. Pentru a fi cât de cât convingător, realizatorul ultimului show al zilei a prezentat o poză cu familia Iohannis, la o masă, ziua în amiaza mare, în centrul Sibiului cu familia Băsescu. Evident, telespectatorii nu au fost informaţi când a fost făcută poza (luni într-o conferinţă de presă, edilul Sibiului a menţionat că este din 2007), cu ce ocazie etc etc. Poza trebuia să demonstreze că Iohannis este „băsist” şi venea în continuarea unui alt argument „forte”: „într-o recentă apariţie televizată, singura critică a lui Iohannis la adresa lui Traian Băsescu a avut un singur cuvânt – <>”. Şi, pentru a pune cireaşa pe tort, realzatorul a mai afirmat că la alegerile din 2004, primarul Sibiului a declarat că îl susţine pe Traian Băsescu. Ceva a uitat însă să ne spună îndrăgitul realizator, Mihai Gâdea. Şi anume că susţinerea dată de Iohannis lui Băsescu nu ar fi avut niciun rezultat, dacă, tot în 2004, Dan Voiculescu nu ar fi contribuit direct la formarea guvernului dorit de Traian Băsescu, guvernul ADA, fapt ce i-a permis ulterior preşedintelui să se dezvolte şi să conducă România după bunul său plac.

 …la „udrismul” lui Ponta

 

Ei bine, „roata” s-a învârtit şi luni în spaţiul viral a apărut o poză din care, dacă ne luăm după logica realizatorului talk-show-ului de la Antena 3, rezultă că între Victor Ponta şi la fel de mult hulita (ca şi Traian Băsescu) Elena Udrea există o apropiere. Sau în limbajul zilei, Ponta este „udrist”. Poza a fost publicată pe unul din blogurile care analizează zilnic scena politică (politicata.wordpress.com) şi în ea apar Victor Ponta, Elena Udrea, fostul fruntaş PNL, Bogdan Olteanu şi o a patra persoană, care pare a fi Daciana Sârbu-Ponta.

 Altă „masă” cu Ponta şi Udrea

Nu ştim (pe blogul respectiv nu există informaţii suplimentare) unde, când, şi cu ce ocazie s-a întâlnit Victor Ponta cu Elena Udrea. Numai că – şi nu ne luăm după bârfele care circulă prin târg – se pare că au existat mai multe întâlniri dintre cei doi. În publicaţia Gandul, pe 13 septembrie 2006, apare următorul articol: „Cuplul Ponta-Daciana, la masă <<între prieteni>> cu soţii Udrea-Cocoş”.

Cităm din articol: Cina in patru, luni seara, la restaurantul de la Eurohotel, situat langa Arcul de Triumf: Daciana Sarbu si Victor Ponta s-au vazut <> cu Elena Udrea si Dorin Cocos. <<Ne-am mai intalnit si ne vom mai intalni cu ei>>, a povestit Daciana Sarbu, care a amintit ca relatiile cu sotii Cocos sunt vechi si foarte stranse. Elena Udrea ne-a explicat ca il stie pe Victor Ponta de dinainte de intrarea acestuia in politica, de pe vremea cand el era procuror si ea era avocata. (…) Si Victor Ponta, si Elena Udrea s-au aratat foarte multumiti de primirea de care Traian Basescu a avut parte la scoala de vara a tineretului social-democrat. Juniorii pesedisti, a remarcat Ponta, au apreciat foarte mult prestatia atat a Elenei Udrea, cat si a lui Traian Basescu. La randul ei, Elena Udrea i-a informat pe tinerii pesedisti ca presedintele se arata incantat de modul <> in care a fost primit de Ponta&Comp. <>, ne-a precizat Daciana Sarbu”. Articolul integral, aici: http://www.gandul.info/stiri/cuplul-ponta-daciana-masa-quot-intre-prieteni-quot-sotii-udrea-c-264682

Este inexplicabil cum, unul dintre invitaţii permanenţi ai Antenei3, Bogdan Chirieac, în 2006 în conducerea publicaţiei Gandul, nu a prezentat acest episod în emisiunile în care este invitat.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.