Victor Ponta foloseşte imaginea Simonei Halep într-un clip electoral

Simona Halep, alături de alţi sportivi, apare într-un clip electoral al lui Victor Ponta. Dacă nu există un acord din partea sportivei, atunci se poate lăsa cu un scandal monstru şi un proces de răsunet. Pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta, premierul este criticat pentru că utilizează victoriile Simonei Halep pentru propria sa imagine.

Clip electoral cu Halep difuzat la România TV

RTV, televiziunea fondată de Sebastian Ghiţă, a difuzat joi un clip electoral de promovare a lui Victor Ponta în care candidatul PSD insistă pe legătura sa cu sportul. În clipul care a avut cel puţin trei minute apar şi imagini cu mari sportivi români precum Simona Halep şi Mihai Covaliu, montate astfel încât sugerează susţinerea acestora pentru Victor Ponta.

Simona Halep este un punct central al clipului de promovare, în imagini apărând chiar şi controversatele postări pe Facebook ale lui Victor Ponta în care acesta laudă performanţele sportive, cerând like-uri pentru pagina sa, informează Hotnews.

Nu se ştie – probabil vom afla în zilele următoare – dacă Simona Halep şi-a dat acordul pentru ca imaginea ei să fie utilizată într-un clip electoral. Dacă nu şi-a dat acordul, Halep poate să-i acţioneze în justiţie atât pe autorii clipului, cât şi pe cei care l-au difuzat. De fapt, credem că este vorba de echipa PSD-Online, al cărei preşedinte (autosuspendat începând cu 21 octombrie) este Sebastian Ghiţă. Legislaţia românească este relativ blândă pentru cazurile utilizării fără acord a imaginii cuiva. În alte state, pedepsele sunt foarte aspre şi se dau amenzi penale care pot depăşi sute de mii de euro/dolari.

O postare pe Facebook cu eşec

Când Simona Halep câştigă un turneu, sau obţine o victorie mare, imediat apar felicitări pe pagina de facebook a premierului Victor Ponta. Când însă Halep pierde, echipa VIP bagă capul în nisip şi nu transmite nici măcar un mesaj de încurajare pe pagina premierului. Imediat după victoria asupra Serenei Williams, pagina de Facebook a premierului a ţinut să marcheze evenimentul. Numai că postarea cu mesajul de felicitare nu a fost bine văzut de foarte mulţi dintre utilizatorii acestei reţele de socializare. Drept urmare, mesajul a fost şters, iar ulterior, dându-şi seama de gafă, responsabilii paginii l-au postat din nou.

Dar şi după ce mesajul de felicitare a fost repostat pe facebook, au curs „aprecierile” negative. Redăm câteva dintre ele:

Jony Deep: Simona Halep ii va multumi lui Ponta pentru toate urarile de bine de pana acum votandu-l pe Iohannis

Cotitu Mihai: felicitari domnule ponta! aveti un merit grozav in realizarile Simonei…Romania e pe maini sigure! p.s.- sa ne fereasca Dumnezeu de psd

Petre Ene: Ne place Simona,nu Victor Viorel Ponta!

Ionut Offişăl: eram mandrii de ea si inainte de asta… nu trebuie sa spune un politician securist asta…

Daniel Avram: Felicitari Simona esti cea mai tare pacat ca si de o victorie istorics se folosesc alti pentru a face politica

Asandei Cristian: Bai pontilici fa-ne sa fim mandri de tine, trage-ti un glonț in cap. Da vezi sa nu ratezi ca Bombonel.

Angel Bojenescu: Bravo Viorele, tocmai ai facut 20milioane de romani sa vomite, vomitam pur si simplu de la atata demagogie cata ne livrezi.

Paruschi Marius Simona: mandrii ca suntem romani!! Ponta tu nu ai realizat nimic pt tara asta!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.