Victor Ponta iar o aruncă în bătălia cu liberalii pe nevasta lui Pandele

După gafa monumentală din campania electorală, cînd, lăudîndu-se cu calităţile ei de iepuroaică, o acuza pe soţia lui Iohannis că nu face copii, şi după ce-i trimisese pe românii din Londra să voteze la… Liverpool, credeam că madam Pandele nu va mai scoate capul în public vreo cîţiva ani, ca semn de penitenţă pentru că i-a luat lui Ponta cîteva procente în bătălia pentru Cotroceni.

Ei, bine, nu! Cu neruşinarea-i bine cunoscută, nevasta lui Pandele, cunoscută şi sub numele Gabriela Vrânceanu Firea, tocmai acum, cînd guvernul Ponta îşi pregăteşte bagajele, a crezut că ea este cea mai potrivită să atace Programul de guvernare al PNL. Nu spun că nu ar avea dreptul, Doamne, fereşte! Însă madam Pandele uită că, aproape cu fiecare ocazie, şeful ei de partid se laudă că activitatea de la guvern se desfăşoară după programul USL, construit în bună parte din ideile impuse de… PNL! S-o auzi pe nevasta lui Pandele că-i acuză pe liberali că au „un program lipsit de credibilitate” este ca şi cum ai crede un urs cînd se lamentează „mor, mor, mor”!

Şi ce credeţi că ar fi vrut nevasta lui Pandele, ca liberalii să vină cu un program senzaţional care să tragă în sus România? Nici vorbă. Ea declara că îşi dorea ca PNL, în programul său de guvernare, să recunoască şi să susţină „ideile bune lansate de PSD”! Şi mai spune nevasta lui Pandele: „Ne-ar fi plăcut să vedem o susţinere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern”, fără să audă că, în programul anunţat de PNL, se prevede revenirea la TVA-ul de 19% şi renunţarea la vestita taxă pe stîlp! Dar nevasta lui Pandele nu vorbea serios, ci încerca să-şi arate umorul, că exact de asta ducem noi lipsă acum, de glumele ei nesărate…

Nu spune nimeni că Alina Gorghiu, Vasile Blaga sau Cătălin Predoiu ar fi nişte sfinţi. Din contră, toată lumea ştie că numele lui Vasile Blaga este vehiculat zilnic în denunţurile de la DNA, iar Cătălin Predoiu încă mai poartă în spate relaţia dintre socrul său şi Arin Stănescu, care, cu sprijinul direct al posibilului viitor prim-ministru, a distrus cîteva bănci importante. Totuşi, e dreptul liberalilor să anunţe propriul lor program de guvernare, care, oricît de prost ar fi, nu are cum să conţină laude la adresa guvernului Ponta! Ca să nu mai spunem că este, într-adevăr, un risc major să-i pui tocmai pe cei doi foşti membri în guvernul Boc, devastat de electorat în iarna lui 2012, să citească acest program.

Dar nu e treaba nevestei lui Pandele să se pronunţe asupra acestor chestiuni. Poate că nevasta lui Pandele nu-şi dă seama, însă simpla sa apariţie în acest context îi face pe oameni să fie mult mai îngăduitori cu liberalii, căci blonda pesedistă este aproape de a o egala pe Elena Udrea în ceea ce priveşte proasta imagine, mai ales după prestaţiile sale din campania electorală şi din ziua alegerilor! Sătui de şmecheriile bărbaţilor din politică, ne-am fi aşteptat ca femeile, fie ele şi nevestele unor bărbaţi bogaţi, să aducă în viaţa publică un limbaj civilizat şi puţină seriozitate. Aşa, cu de-alde muierea lui nea Pandele, cum se zice pe la mine, pe la ţară, nu mai ieşim noi din marasmul în care am intrat prin votul nostru din ultimele decenii.

Lucrurile astea politicianiste sînt cele care au dus continuu la prăbuşirea în sondaje a întregii clase politice, la imaginea dezastruoasă a Parlamentului şi la sila oamenilor faţă de tot ce înseamnă politica. Şi nevasta lui Pandele nu este decît unul dintre exponenţii tipului de politician catastrofal, care nu-şi pune nici o clipă problema dacă pălăria pe care şi-o pune dimineaţa pe cap nu este ridicol de mare pentru tărtăcuţa lui…

P.S. Nu mai puţin ciudată este ieşirea la rampă a fostului primar PDL-ist al Slatinei, Darius Vâlcov, actual ministru PSD al bugetului, care declară emfatic că, dacă nu au specialişti în economie, liberalii ar trebui să vină să ia consultaţii de la el, uitînd că, atunci cînd era în PDL, nimeni nu i-a remarcat vreo specializare economică, fiind considerat bun doar la îmbarcarea în camioane a pedeliştilor, sarcină de care, trebuie să recunoaştem, s-a achitat bine în 2009, cînd îl susţinea pe Traian Băsescu!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.