Victor Ponta îl urechează pe „Sebi” Ghiță

Liderul PSD Victor Ponta a declarat vineri la DC News Live că prietenul său de șampanie din Dubai Sebastian Ghiță a greșit în cazul declarațiilor care îl vizau pe Ion Iliescu, susținând că ar putea fi și el exclus din partid.

„A greșit! Cred că Sebastian Ghiță trebuie să înțeleagă că o organizație merge după anumite reguli, nu doar după regula singulară a lupului singuratic. Inclusiv în ceea ce îl privește pe el, sunt foarte mulți colegi care spun că poate trebuie să ne despărțim de Sebi Ghiță, poate că dacă nu înțelege ce înseamnă proiectul nostru, îi spunem mulțumim, e colegul nostru, a fost alături de noi, dar, de asemenea, ne despărțim”, a afirmat Victor Ponta despre prietenul său abonat la contracte cu statul.
Întrebat dacă PSD-ul dorește să se despartă de Sebastian Ghiță, fiind unul dintre „tinerii promițători”, Victor Ponta a răspuns:
„De acord. Dacă se integrează într-o echipă, da, este promițător. Dacă de fiecare dată o ia înaintea plutonului, la un moment dat, va pierde echipa.”
Întrebat dacă există un conflict între Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, Ponta a spus:
„Din câte știu eu, nu! Și abia e un conflict politic între mine și Sebi Ghiță! Suntem prieteni. Dar nu sunt de acord cu lucrurile, sau modul în care el face anumite lucruri pe scena politică. Și i-am spus și știe. O idee de echipă presupune să merg în același ritm cu toată lumea. Dacă mereu o iei înainte, înapoi, la stânga, la dreapta și mai e un lucru pe care el îl știe și eu îl știu. Faptul că orice spune Sebi Ghiță, se consideră că am spus eu. (…) Relația personală este relație personală, proiectul politic este însă altceva”, a mai spus Victor Ponta pentru DC News.

Deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat joi, după şedinţa conducerii PSD, că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă şi că ar trebui şi ca toţi cei cu probleme să fie suspendaţi din partid.

„Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se aşează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD”, a afirmat Ghiţă.

„Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar şi alţii sunt exemple vii ale percepţiei că PSD ar fi un partid corupt. Toţi trebuie să se suspende din PSD sau să fie suspendaţi. Sfidarea legii şi a DNA nu îi ajută nici pe ei şi nici partidul. Mircea Cosma şi Constantin Nicolescu, chiar dacă au 70 de ani, au înţeles şi s-au retras. Ar trebui şi ceilalţi să aştepte în afara partidului până când justiţia se pronunţă”, a mai transmis Sebastian Ghiţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.