Victor Ponta, o nouă tentativă de a scăpa de controlul judiciar

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat marți dimineață la instanța supremă, acolo unde magistraţii judecă cererea de ridicare a controlului judiciar depusă de acesta în dosarul în care este urmărit penal alături de Sebastian Ghiță.

Fostul premier a refuzat să dea declarații în fața jurnaliștilor atunci când a venit la ÎCCJ.

În luna septembrie, instanța supremă a decis că Victor Ponta rămâne sub control judiciar, dar are voie să vorbească cu presa despre dosarul său și să părăsească România. Judecătorii au modificat astfel condițiile controlului judiciar în noul dosar în care acesta este cercetat.

Ponta are în continuare interdicţia de a lua legătura cu martorii şi ceilalţi suspecţi din dosar, de a deţine şi folosi arme, are obligaţia de a se prezenta săptămânal la poliţie, dar şi în faţa judecătorilor şi procurorilor DNA de câte ori este chemat.

Fostul premier a fost pus sub control judiciar la începutul lunii septembrie de către DNA Ploiești, fiind acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracţiunea de spălare de bani. În același dosar, este cercetat și deputatul Sebastian Ghiță sub acuzația de spălare de bani.

Procurorii acuză în acest dosar că Ponta l-ar fi pus pe Ghiță pe listele de la alegerile parlamentare în schimbul plății de către omul de afaceri a sumei de 220.000 de euro – printr-un interpus – pentru a-l aduce pe Tony Blair în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.