Victor Ponta, ţinut departe de camerele de luat vederi

Accesul presei este interzis la întâlnirea lui Victor Ponta cu comunitatea românească din New York şi, pentru a se asigura că picior de jurnalist nu va călca acolo, echipa prezidenţiabilului mai interzice şi accesul participanţilor cu aparatură de înregistrare video şi audio.

Stimată doamnă / Stimate domn,

Vă mulţumim ca aţi confirmat participarea la întâlnirea domnului Victor Ponta, Primul Ministru al României, cu comunitatea românească.

Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, vă informăm că accesul în clădire se va face în intervalul orar 8.45 – 9.00 a.m., intrarea din 38th Street.

Reiterăm precizarea că invitaţia este netransferabilă şi că vor avea acces doar persoanele care au confirmat participarea.

În acest sens, vă adresăm rugămintea de a avea la dumneavoastră un act de identitate valabil, emis de autorităţile române sau americane, cu fotografie.

Precizăm, totodată, că din constrângeri de timp şi de spaţiu, presa nu va avea acces la eveniment. În aceste condiţii, pentru aplicarea unor reguli uniforme, membrii comunităţi care au şi calitatea de reprezentanţi ai presei locale vor participa exclusiv în prima calitate – aceea de membri ai comunităţii, nefiind permis accesul la întâlnire cu reportofoane, camere de fotografiat sau filmat.

După întâlnire, biroul de presă al Guvernului va pune la dispoziţie celor interesaţi imagini şi fotografii, realizate de fotograful şi/sau cameramanul oficial.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă aşteptăm cu drag.

Ioana Gabriela Costache

Consul general

În atenţia doamnei Ioana Gabriela Costache, Consul General al României la New York.

Stimată doamnă Consul General,

Am primit mesajul Dvs. şi – după ce m-am consultat cu colegii din mass-media de limbă română din New York –

am ajuns la concluzia că organizarea întâlnirii mai sus menţionate este deficitară cel puţin din două puncte de vedere:

1. Ora de desfăşurare a evenimentului (9. A.M.) este total nepotrivită, având în vedere faptul că membrii marcanţi ai Comunităţii Române din New York se află la locurile lor de muncă la acea oră.

2. Paragraful „Precizăm, totodată, că din constrângeri de timp şi de spaţiu, presa nu va avea acces la eveniment. În aceste condiţii, pentru aplicarea unor reguli uniforme, membrii comunităţi care au şi calitatea de reprezentanţi ai presei locale vor participa exclusiv în prima calitate – aceea de membri ai comunităţii, nefiind permis accesul la întâlnire cu reportofoane, camere de fotografiat sau filmat.”

ni se pare neavenit, în conditiile în care este pentru prima dată când se iau măsuri care împiedică jurnaliştii româno-americani să informeze – inclusiv prin fotografii sau video – Comunitatea Română despre acest eveniment.

Menţionez că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 24 de ani, deşi printre cei care au fost prezenţi la astfel de întâlniri comunitare s-au numărat TOŢI PREŞEDINŢII, PRIM-MINIŞTRII ŞI MINIŞTRII DE EXTERNE AI ROMÂNIEI DIN PERIOADA SUS MENŢIONATĂ. În aceste condiţii, vă rugăm să-i solicitaţi dlui prim-ministru Victor Ponta modificarea formatului acestei acţiuni, astfel încât şi jurnaliştii români din New York să aibă toate condiţiile pentru a-şi face meseria.

Cu stimă,

Grigore L. Culian, editor New York Magazin

Vasile Badaluta, director Romanian Journal si Romanian Voice Television

Cristian Boghian, producator Romanian Voice Television

John Predescu, cameraman, Romanian Voice Television

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.