Victor Ponta, un deces (politic) lamentabil

Clipele dulci trăite de eroul nostru în Dubai, alături de prietenul său Ghiţă, vor fi fost oare în măsură să-l consoleze pentru pierderea, prăbuşirea, mai bine zis, a tuturor poziţiilor deja câştigate, ca şi a celor pe cale de a şi le adjudeca? Trecând peste vechiul şi bine-cunoscutul refren „O fată (Daciana, uitată la Viena) mai găseşti, dar un prieten greu”, catastrofalul sfârşit conjugat cu ruşinoasa fugă de la locul faptei, alături de principalul inspirator, adevărată muză (sau muz?) a carierei sale politice din ultimii ani, aruncă o umbră ruşinoasă asupra întregii ţări, care a suportat atâta vreme un comediante nu ştiu de câtă bravură, dar, în mod sigur, de o insolenţă fără pereche.

Căci nu numai partidul care şi l-a cocoţat în frunte va avea de suferit. E limpede că noi toţi vom suporta, ani de zile, urmările dezastrului economic în care a adus ţara, mai mult decât predecesorii săi la guvernare. Dacă tandemul Băsescu-Boc, pe lângă afacerile probabil nu tocmai curate ale Duduii şi anturajului lor, s-a mulţumit să îngrădească orice impuls nu doar de dezvoltare economică, dar şi de consum, Victor Ponta şi gaşca lui de impostori au dus la desăvârşire sistemul cvasimafiot prin care au absorbit toate resursele fie pentru buzunarele lor, fie pentru cucerirea totală şi definitivă a puterii, în urma unor alegeri care ar fi trebuit să-l aşeze pe fostul Mic Titulescu în postura de barosan absolut peste trebile ţării.

Pe măsură ce ne-am apropiat de momentul fatidic al alegerilor prezidenţiale, partidul-stat PSD s-a înconjurat de oastea de strânsură a tuturor traseiştilor şi trădătorilor de cea mai joasă speţă, vezi Gabriel Oprea, generalul izmenelor, Călin şi mai nu ştiu cum Tăriceanu, cu toţi chiţoii avortaţi de PNL după el, plus alte şi alte podoabe de acelaşi calibru. La care trebuie să adăugăm aleşii locali beneficiari ai ordonanţei de urgenţă moşite de Liviu Dragnea pentru asigurarea unui număr suplimentar de voturi care să-i asigure boss-ului proţăpirea în poziţia supremă în stat. Acestor nobile idealuri ale socialismului iliescan le-au fost supuse toate politicile economico-financiare moşite împreună cu de tot ageamia ministresă a Finanţelor pe care, împreună cu individul din fruntea guvernului, Băsescu i-a băgat în ceaţă cu o simplă întrebare, în celebra întâlnire de la Cotroceni. Au picat autostrăzi, au picat o mulţime de alte proiecte care puteau contribui la dezgheţul, măcar modest, al economiei. Toate pentru a asigura accesul la puterea absolută al lui Victor cel isteţ şi al partidului său de baroni şi baronese, muhaiele de viţă cu totul aleasă de prin cocinile de porci. Costurile campaniei electorale a lui Ponta au depăşit orice limită, ele fiind suportate din surse bugetare, cifra vehiculată fiind de 3,5 miliarde de lei.

Totul însă e doar o joacă de copii pe lângă scamatoriile ce s-au pus la cale chiar în timpul celor două scrutine, depăşind orice imaginaţie. Nu doar turismul electoral, pentru care de data asta s-au folosit taximetre, şi morţii aduşi cu numele şi cu semnături cu tot la urne, care au dat în total un număr de 1 milion şi ceva de alegători în plus, dar, de data aceasta, şi îngrădirea dreptului la vot al alegătorilor din diaspora, cunoscuţi ca fiind împotriva lui Ponta, au umplut paharul răbdării româneşti milenare.

În plină desfăşurare a turului II al alegerilor, pe buzele tuturor era cuvântul revoluţie, atât erau de porniţi nu numai cei ce stăteau 6-8 ore la cozi în străinătate, ci şi cei din ţară. Era clar că Ponta trebuie să plătească pentru tot şirul de umilinţe la care ne supusese mai ales în timpul din urmă, tocmai când mintea românului, conform celebrului nostru dicton, ajunge să se trezească.

Viorel şi-a dat întreaga probă de laşitate neîndrăznind să iasă, la nici unul din cele două tururi de scrutin, la fel cu ceilalţi candidaţi, pentru a-şi anunţa rezultatele obţinute, victoria sau eşecul.

După care, dragul de el, învins, ruşinat de păgânul neamţ Iohannis, s-a aruncat în braţele lui Ghiţă, într-un romantic periplu de consolare. Nici nu putea să găsească un drum mai bun către propriul mormânt politic.

Veşnica pomenire!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Ulmeanu 123 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.