Victor Ponta vorbeşte şi scrie mult, dar gândeşte puţin

Există afaceri şi învârteli făcute de Victor Ponta în care să fie amestecată şi Daciana? Deocamdată nu ştim nimic. Dar la asta ne trimite ultima postare a agitatului ex-premier Victor Ponta. Cică în aceste zile s-ar ”face justiţie pedepsind familia”. Sau fostul foştilor din PSD se referă la dosarul mamei sale şi ale lui Iulian Herţanu? Se poate, numai că în ambele situaţii nu este vorba de ficţiuni ale procurorilor, ci de afaceri (corecte sau nu – deocamdată nu avem o concluzie) cu acte şi bani ale celor pomeniţi mai sus. Deci exemplul lor nu poate sta la baza enormităţii exemplului dat de Victor Ponta în postarea în care s-a referit la cercetarea Ioanei Băsescu. Poate în subconştientul procurorului din el să fi adiat ceva confuz care să-l fi împins la o asemenea meditaţie spre un efect la publicul de pe Facebook. Poate, dar nu sunt sigur.

Să reproducem mai întâi comentariul. L-am găsit pomenit de cineva, căci panseurile lui Victor Ponta (sau ale delegatului său care scrie sub acest nume) nu mă interesează. L-am verificat şi este 100% al acestui Domn Feştilă.

”Un singur comentariu: Traian Băsescu este exact Victor Frankenstein din romanul faimos scris acum 200 de ani/ dacă nu l-a citit la timpul potrivit sau dacă a crezut în mod naiv ca el va avea altă soartă e doar problema lui, acum se jeluieşte degeaba!

Problema noastră cu adevărat este că după două secole noi în Românica aplicăm încă metodele barbare din Antichitate sau din Evul Mediu prin care facem „Justiţie” pedepsind familia (părinţi, fraţi, copii) care nu au nicio altă vină în afară de a fi rude apropiate!

Și asta este deja pentru toţi cei care vrem să nu mai acceptăm aceste metode şi abuzuri şi să trăim într-o societate liberă şi modernă!”

Nu intenţionez să fac referiri nici la greşeala gramaticală (taxată deja cu sare şi piper de Radu Banciu), nici la parada de cultură încercată prin invocarea lui Frankenstein. Preocuparea mea ţine numai de cheia acestei subproducţii intelectuale. Afirmaţia sa că ”în Românica” (altă exprimare de Bulă prin cârciumă), în aceste zile (adică în ţara noastră, despre care el zice că-i Românica, folosirea numelui corect al ţării în fruntea căreia s-a aflat pentru o vreme părându-i-se lipsită de chichirez şi expresivitate, limbajul său bulevardier chinuindu-se încă pe străzile din Ferentari şi fiind încă departe să pornească spre palatul din Piaţa Victoriei, unde a şezut pe cel mai important scaun) ”facem justiţie pedepsind familia” conţine un mare fals. Iată cheia gândirii lui Ponta, cu trimitere la dosarul Ioana Băsescu şi fondurile din campania electorală 2009:

„Metodele barbare din Antichitate sau din Evul Mediu prin care facem „Justiţie” pedepsind familia (părinţi, fraţi, copii) care nu au nicio altă vină în afară de a fi rude apropiate!” (Ponta).

Victor Viorel vrea să spună că Ioana se bucură de ”atenţia” DNA-ului în primul rând pentru că este fiica lui Traian Băsescu, şi nu pentru că ar avea un amestec în cazul spălării banilor şi al colectării de fonduri nedeclarate pentru campania electorală din 2009. Şi nici în alte învârteli ale preşedintelui Traian Băsescu n-ar fi amestecată (simultan în acel moment pe post de preşedinte şi de tată).

Ce vorbeşti, Franz? Ai căzut din Lună sau ai o datorie la Marinar şi te-a rugat să-i sari în apărare? Sau, cum ziceam la început, ai oarece exemple în viaţa personală şi trebuie să ne aşteptăm la dezvăluiri? Altfel cum de n-ai citit rechizitoriul (care face vorbire despre banii ceruţi pentru campania electorală şi folosiţi la plecarea în vacanţă prin Cuba) sau cum de nu ţi-ai adus aminte de afacerea numită Nana, în care tati a spus singur, în faţa camerelor de luat vederi, că nu putea lua un credit pe numele lui şi a hotărât să-l ia pe numele fetii? Asta ca să nu mai vorbesc de alte afaceri care au trecut pe la Ioana şi despre care ştiu şi secretarele şi instalatorii de la PSD, şi de la PNL, inclusiv portarii de la DNA, şi pe care vitejii noştri procurori nu ştiu cum să le probeze şi să le transforme în acuzaţii.

Mneata zici că Ioana Băsescu nu este de vină pentru afacerile tătânelui său trecute prin mâinile Dânsei! O fi nevinovată în unele, că doar n-o fi fost băgată în toate cele necurate ale lui alde Pricop în vreme ce era ”in love” cu altcineva (că de ştiut, ea care le afla pe toate, tot o fi ştiut!). Dar în cele mai multe, după cum ai putut vedea la televiziunea pe la care te plimbi şi zi şi noapte, este amestecată. ”Şi ştie, mă, ştie!”

Nu pot să-i acord fostului-fost Ponta nici o scuză. Nici că s-a grăbit, nici că a înţeles greşit, nici că n-ar fi citit înainte ca scribul său să-i fi redactat textul. El ştie bine măcar pentru ai săi din PSD (dar şi din PDL, PNL şi UDMR) cum că afaceri de tot soiul, dar generate de corupţie au fost comise pe numele membrilor familiei sau ale afinilor, dar mai ales ale prietenilor de şpriţ. Adică Victor Viorel vrea să spună că Dana Năstase pe vremea când soţul ei era premier figura pe statele de plată ale unor firme doar aşa, de drag, nu pentru banii încasaţi. Şi că preocuparea unora (mai puţin procurorii, orientaţi, de regulă, doar pe cazuri alese de şefii lor!?) pentru afacerile rezultate din corupţie şi derulate pe numele unor rude de mâna a doua, a treia, a şasea sau afini ar fi un soi de justiţie după ”metode barbare”?

A citit Victor Viorel ceva prin studenţie, i-a auzit pe unii cum s-au apărat în diverse împrejurări, dar n-a înţeles nimic. Sau s-a făcut că nu pricepe şi a sărit în apărarea Ioanei Băsescu şi a lui Traian Băsescu voind de fapt s-o ajute şi pe Elena Udrea (!?) sau ştiind bine că un asemenea caz îl aşteaptă şi pe Dânsul?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.