Victor Vurtejanu lansează albumul de colinde româneşti, „Credinţă”

Eşti gata pentru marea aventură a întâlnirii cu tine însuţi? Victor Vurtejanu şi Ceata lui de colindători te aşteaptă, căci a venit vremea unor colinde de neuitat!

 

 Tradiţia spune că, la începutul lunii decembrie, de Sf. Nicolae, se începea organizarea cetelor de flăcăi care urmau să colinde de Crăciun. Conducătorul pregătea apoi ceata pentru timpul magic al colindatului, când cuvintele sunt încărcate de sens şi oamenii devin mai buni.

De 10 ani, actorul VICTOR VURTEJANU conduce ceata sa de colindători, din care fac parte extraordinari muzicieni şi teologi. În această iarnă lansează albumul de colinde româneşti „CREDINŢĂ”, primul dintr-o trilogie inspirată de cuvintele Sfântului Apostol Pavel, din Epistola Întâi către Corinteni: „Credinţă, Nădejde, Dragoste”, cuvinte ce au devenit în cei 10 ani de activitate şi simbolul trupei „CEATA lu’ VURTEJANU”.  Albumul „CREDINŢĂ” conţine colinde româneşti inspirat orchestrate de Mihai Alexandru şi Victor Vurtejanu. Actorul a compus numeroase pasaje muzicale interpretând atât vocal, cât şi la chitară şi a reuşit să imprime un suflu nou cântecelor de sărbători. Colindul lui Vurtejanu este, astfel, atât reprezentant al tradiţiei, cât şi un exponent al timpului în care are loc. Ritmurile tradiţionale răscolesc emoţii şi trăiri ancestrale, pierdute undeva în vâltoarea vremurilor, iar strălucirea timbrului vocal mângâie simţurile şi deschide sufletele, transmiţând o vibraţie artistică aparte, pe care Vurtejanu a şlefuit-o cu migală „pe scândura scenei, acolo unde nu ai voie să trişezi sau să minţi”. 

Albumul de colinde româneşti “Credinţă” cuprinde câteva dintre cele mai frumoase şi iubite colinde româneaşti: “Scoală gazdă”, “Leagăn, legănel”, “O ce veste minunată”, “Sculaţi boieri mari”.

 Albumul „CREDINŢĂ – VICTOR VURTEJANU” este produs şi distribuit de compania STAGE WORKS.

voce: Victor Vurtejanu

chitări: Victor Vurtejanu

orchestraţii: Mihai Alexandru si Victor Vurtejanu

Actorul Victor Vurtejanu a făcut numeroase roluri cunoscute publicului de teatru, sub bagheta unor mari regizori  ca Ion Cojar, Grigore Gonţa, Gelu Colceag, Victor-Ioan Frunză. Cel mai recent este rolul din „Eu, câinele”, în regia lui Adrian Berinde, o adaptare spectaculoasă după piesa lui Matei Vişniec – „Buzunarul cu pâine”. A regizat el însuşi spectacole dramatice, iar pentru unele a compus şi muzica. A jucat în filme şi este un obişnuit al celor mai importante festivaluri culturale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.