Victoria României: claxonatul interzis, cătuşe şi oase rupte!

Spre deosebire de hoardele de aşa-zişi suporteri ai naţionalei Ungariei care au devastat tot ce-au prins în cale şi au beneficiat de un tratament „cu mănuşi” din partea jandarmilor, la Sfântu Gheorghe, un pensionar care a avut „tupeul” să-şi poarte tricolorul prin centru a fost maltratat, încătuşat şi dus degrabă la poliţie.

Iată şi ce ne-a declarat pericolul public numărul unu din Sfântu Gheorghe, domnul Gheorghe Feldiorean, nea Ghiţă, sau Gyuri-baci, cum îi spun conaţionalii noştri care-l respectă, cel care nu va uita prea curând acest „meci”: „După meciul pe care l-am văzut acasă cu fiică-mea şi cu prietenul ei, am zis hai, dom’le, că că avem şi noi o dată motiv de bucurie în oraşul ăsta nenorocit şi să mai spălăm un pic toate astea pe care le înghiţim zilnic de la fraţii noştri. Noa’, şi zic, hai ne urcăm în maşină şi să ieşim în centru. Zis şi făcut. Eu m-am urcat în dreapta, că băusem o bere, am luat drapelul de-acasă şi l-am scos pe geam. Am făcut o tură până la gară… În centru erau poliţişti şi jandarmi, na’, aveau şi ei treaba lor, n-au zis nimic prima oară. În spatele nostru s-au mai adunat câteva maşini cu steaguri. Bineînţeles, am şi claxonat, eu nu zic că nu, ne manifestam şi noi bucuria…

La următoarea trecere, un subofiţer de poliţie – nu era de la circulaţie – i-a făcut semn şoferului să oprească. Am oprit, subofiţerul a venit la geam şi eu am coborât prin partea dreaptă. Atunci, jandarmii s-au apropiat în jurul meu, dar fără să facă nimica. Era şi un civil, care am aflat apoi că era de fapt comisar. I-am întrebat de ce nu avem voie să ne bucurăm. Claxonasem într-adevăr, cu pauze, dar nu numai eu, ci întreaga coloană. Când unul s-a apropiat mai mult de mine, mi-am tras mâna. Ei, în momentul ăla, cred că acel comisar care nu se recomandase şi căruia-i spusesem că nu discut cu civilii, ci doar cu oamenii-n uniformă, a spus scurt: Luaţi-l! Şi-atunci au tăbărât toţi pe mine şi m-au culcat pe asfalt. Mi-au pus cătuşele şi m-au dus la poliţie. Aşa mi-au răsucit mâinile la spate că mi-au fisurat osul. Am rezistat şi eu, m-am împotrivit, că vă daţi seama, nu stai ca mămăliga. Până la urmă, mi-au dat drumul acasă, apoi am fost la spital şi mi-am pus mâna-n ghips. Au zis că o să primesc o citaţie pentru cercetări şi din momentul ăla n-am mai vorbit cu ei”.

Observaţii:

  • Domnului Feldiorean trebuia să i se aducă la cunoştinţă de ce se face vinovat, de ce a fost imobilizat şi încătuşat. Nici la sediu nu i s-a spus în ce calitate este acolo. S-au făcut aluzii cum că ar fi provocat (???) şi a conturbat liniştea publică.
  • Comisarul pe care am aflat că-l cheamă Coman „şi-atât”, probabil în loc de Semaca, a refuzat să se legitimeze, conform legii.
  • Faptul că a fost imobilizat, încătuşat şi dus la secţie fără să i se spună de ce este abuz în serviciu contra intereselor persoanelor
  • Umilire! Mascaţii au refuzat în secţie să-i scoată cătuşele.
  • Conform legii, poliţiştii ar fi trebuit să întocmească un proces-verbal de constatare, pe care domnul Feldiorean să-l semneze, proces sublim, dar care lipseşte cu desăvârşire.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.