Video: Saakaşvili, la un pas să se ia la bătaie cu ministrul de Interne al Ucrainei

Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a publicat imaginile video de la ședința Radei Mici, prezidată de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în timpul căreia între Avakov și Mihail Saakașvili a început o ceartă. Motivele disensiunilor dintre cei doi au fost perspectivele privatizării unei uzine portuare din Odesa. În timpul schimburilor de replici dure, Avakov l-a stropit pe Saakașvili cu apă și l-a numit drept oaspete al Ucrainei, nicidecum un cetățean al acestei țări.

Disputa a început în momentul in care Avakov l-a întrebat pe Saakasvili dacă are vreo legătură cu un om de afaceri rus care deţine compania de îngrăşăminte chimice Uralchem.

“Nimeni nu are dreptul să vorbească aşa cu Mihail Saakaşvili. Sunteţi un ministru corupt, în timp ce eu sunt un om de onoare”, a spus Saakşvili, potrivit site-ului rus RT.com.

“Niciodată nu am văzut un asemenea populist obsedat”, a spus Avakov despre Saakşvili, după încheierea incidentului. “Pleacă din ţara mea”, i-a spus la final Avakov, făcându-l şi pe premierul Arseni Iaţeniuk să spună despre Saakasvili că este un oportunist.

Fostul presedinte georgian a insistat că este un cetăţean ucrainean ca şi Iaţeniuk, cu diferenţa că el “nu a jefuit Ucraina”.

“Nu am insultat pe nimeni, nu am folosit cuvinte grele pentru a răspunde la obscenităţi”, a scris Saakaşvili pe pagina sa de Facebook. “Am spus doar că Avakov şi Iaţeniuk sunt nişte hoţi şi că Avakov ar trebui să intre la închisoare”. “Îmi sustin din nou fiecare cuvânt spus. Este timpul ca personalităţile care au dus ţara spre ruinare să plătească pentru cuvintele şi acţiunile lor”.

Saakaşvili a fost considerat un reformator şi un luptător cu mână de fier împotriva corupţiei în perioada în care a fost preşedinte al Georgiei. Doar că acum Saakaşvili este acuzat în ţara sa de deturnare de fonduri, abuz de putere şi atacuri motivate politic. Iar aceasta în condiţiile în care noul regim de la Tbilisi nu este considerat unul vădit pro-rus sau anti-occidental, ţara menţinându-şi drumul către aderarea la NATO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.