„Viitorul meu ca artist nu reprezintă acum o prioritate”

Alexandra, după o „terapie de şoc” ce ţi-a fost aplicată în această vară, după un scandal imens, ai reuşit să-ţi revii, să te aperi, ba mai mult, să treci la contraatac. Eşti acum şi simbolul unei puternice campanii de prevenire a violenţei în familie şi în societate. De unde-ţi vine doza de curaj?

Pur şi simplu, am ajuns la concluzia că este cel mai bine să acţionez în direcţia asta şi să mă implic în această campanie, pentru că nu este cel mai bun lucru să te ascunzi… Tăcerea nu este un răspuns în asemenea situaţii. În momentul în care accepţi violenţa, situaţia devine din ce în ce mai gravă. De aceea am decis să mă implic în această campanie de prevenire, alături de Poliţia Capitalei şi de o serie de parteneri – diverse ONG-uri şi media – şi să spun „Nu” violenţei şi abuzurilor de orice fel.

Foarte mulţi cedează pe traseu în lupta cu „monstrul”. Cum ai rezistat?

Din fericire pentru mine, toată această întâmplare mi-a scos în cale şi oameni care sunt alături de mine şi mă ajută în tot ceea ce întreprind. Este foarte important să vezi oameni care te susţin şi atunci totul devine mai uşor. Pe plan psihologic, am avut o perioadă deosebit de grea, dar am reuşit s-o depăşesc tocmai datorită acestor oameni. Ai tot felul de temeri, uneori ţi-e frică deoarece crezi că nu vei face faţă, că nu vei reuşi… Dar eu sunt în general o luptătoare şi cred că lucrurile trebuie duse până la capăt.

După ce am hotărât să apar în faţa presei, am primit foarte multe mesaje de încurajare şi multe comentarii pe pagina de Facebook, mailuri de la femei şi bărbaţi – mulţi anonimi – în care spuneau că sunt mândri că am avut eu curaj să spun lucrurilor pe nume şi cu ocazia asta vor lua şi ei iniţiativă şi nu vor mai sta să suporte la nesfârşit situaţiile în care s-au complăcut.

Te-ai maturizat înainte de vreme… Cum îţi vezi viaţa în continuare?

Hee… roz! Evident că m-am schimbat şi evident că viaţa îşi urmează cursul ei cu bune şi cu rele, dar am învăţat în primul rând că, dacă poţi, este mult mai bine şi mai sigur să previi decât să te aperi. În acest moment cred acest lucru din toată inima mea. Necazurile vin când nu te aştepţi şi cred că stă în puterea noastră să alegem în ce fel de situaţii ne vom găsi la un moment dat.

Percepţia multora este că o tânără, şi blondă, şi din showbiz, stă mai prost la capitolul cultură sau are un deficit de neuroni. Până acum ai cam dovedit contrariul…

Vă mulţumesc pentru aprecieri, dar, sincer, nu sunt în mod sigur cea mai citită persoană şi cu certitudine mai am foarte mult de învăţat. Într-adevăr, încerc să mă perfecţionez. Consider că sunt un om normal, la fel ca oricare altul, nu cred că ies în evidenţă. Până la urmă e vorba şi de ce încerci să transmiţi… nu ştiu, poţi spune lucrurilor pe nume foarte simplu sau poţi să complici mesajul.

Planuri de viitor?

În primul rând mă ocup de această campanie şi-mi doresc alături de echipa de comunicare să ne diversificăm acţiunile pe partea de prevenire a violenţei, intenţionez să extind vizitele în licee în cadrul acestei campanii, să fiu alături de elevi. Bineînţeles că-mi voi continua şi cariera muzicală… Mă interesează destul de mult ce se va întâmpla cu mine în viitor ca artist, însă în momentul acesta nu reprezintă o prioritate. Mă interesează în primul rând să duc la bun sfârşit ceea ce-am început, şi aşa cum am avut răbdare până acum voi avea şi în continuare. Cred că fiecare lucru trebuie făcut bine şi la vremea lui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.