Viitură așteptată pe râul Prahova la miezul nopții

O viitură este așteptată să lovească râul Prahova duminică, la miezul nopții, în dreptul localității ialomițene Adâncata.

”Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit încă din cursul nopții câteva coduri roșii pe râuri, inclusiv râul Pravoha, în zona Adâncata, în care în cursul nopții se așteaptă o viitură care va dura. Este nevoie ca autoritățile locale și populația să fie în alertă maximă”, a spus Ana Maria Agiu, purtător de cuvânt ”Apele Române”, citată de B1 TV.

Aceasta a explicat că a fost suplimentat echipele de oameni care supraveghează zona diguită de pe acest sector, fiind întârite și liniile de apărare cu 30 cm.

Maximul acestei viituri ar urma să fie atins în jurul orei 12 noaptea.

”Încă din această dimineață (duminică dimineață – nr.) am avut în jur de 125 de oameni reprezentând forțe din MAI, poliție, jandarmi, pompieri și colegii de la Apele Române. La momentul acesta, în zona localității Adâncata se prognozează un debit de 700 mc/sec. Nu consider acum că este un pericol iminent, noi am încărcat 10.000 de saci de nisip. Am supraînălțat digul cu 30 cm și mai avem încă trei depozite cu saci de nisip care vor fi puși când va fi cazul. Nu am alertat populația, în funcție de evoluția apei vom lua măsurile necesare”, a declarat pentru B1 TV prefectul de Ialomița, Gigi Petre. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.