Viitură pe râul Vedea

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a anunțat că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, iar viitura care se va menţine pe tot parcursul zilei. 14 comune din judeţul Teleorman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

UPDATE Avertizarea de cod roşu de inundaţii rămâne valabilă luni în judeţul Teleroman şi a fost ridicată în Ialomiţa şi Prahova, după ce s-a redus semnificativ extinderea sectoarelor cu depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile din jumătatea de sud a ţării, informează Administraţia „Apele Române”.

Potrivit Administraţiei Naţionale „Apele Române”, este în vigoare avertizarea de cod roşu pentru sectorul râului Vedea, confluenţă cu râul Teleorman în aval până la Dunăre, în judeţul Teleorman.

Codul roşu a fost înlocuit cu unul portocaliu pe râurile Prahova, Teleajen şi Ialomiţa până la Coşereni. Totodată, rămân sub cod portocaliu râul Ialomiţa în zona S.H. Siliştea Snagovului şi pe sector aval S.H. Coşereni – S.H. Ciochina (judeţele Ilfov şi Ialomiţa), Teleorman (judeţele Olt şi Teleorman) şi râul Neajlov (judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu).

Peste o sută de persoane din judeţul Teleorman sunt, în continuare, cazate luni la rude după ce au fost evacuate din calea apelor, alţi 30 de oameni sunt izolaţi în satul Beuca, iar zeci de kilometri de drumuri şi aproape 2.000 de hectare de teren sunt inundate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.