Viktor Orban – ”capul unei mafii politice din Balcani”

Opoziția din Ungaria a criticat dur declarațiile premierului Viktor Orban făcute în România. Vicepreședintele Partidului Socialist, Istvan Ujhely, arată că tânărul Orban (cel care a fost martor la căderea regimului comunist) ar fi rușinat să audă declarațiile actualul Orban și să vadă cum se prezintă în fața națiunii ungare. Ujhely a declarat că premierul ”nu este nici un vizionar, nici cel mai abil politician al Europei, ci pur si simplu capul unei mici mafii politice din Balcani”. El a spus că Orban se preface că asigură poporului său un viitor în Europa și de fapt îi izolează pe unguri de restul continentului.

Copreședintele Partidului Ecologist, Andras Schiffer, spune că Ungaria are un premier ”îngust la minte”, incapabil să găsească răspunsuri la problemele globale. În loc să incite la isterie, premierul ar putea să solicite eleborarea unei soluții europene în privința imigranților și să ceară țărilor care au beneficiat în ultimnele decenii de urma celor din Lumea a Treia să-și asume un rol mai important în rezolvarea cestei crize.

Purtătorul de cuvânt al Coliției Democrate din Ungaria, Zsolt Greczy, a declarat că Orban a devenit politicianul unei singure partituri, cea a imigrației, și că nu vede adevăratele probleme ale Ungariei. Dacă i-ar fi păsat cu adevărat de țara lui, ar fi luat măsuri pentru a opri plecarea din țară a zeci de mii de tineri unguri. În schimb, premierul Orban își arogă dreptul de a stabili el însuși cine este și cine nu este ungur și în felul acesta elimină din discursul său nouă zecimi din populația țării, spune Greczy.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.