Viktor Orban: Declaraţii lipsite de respect faţă de maghiari au fost cu duiumul

Prezent sâmbătă, la Băile Tuşnad, premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus că el nu a făcut nicio declaraţie lipsită de respect la adresa naţiunii române, dar că din partea statului român astfel de afirmaţii au curs cu „duiumul”.

În acest context, Viktor Orban a susținut că e nevoie de respect în relaţiile româno-ungare.

„Mă laud cu asta şi toată comunitatea naţională se poate mândri că în ultimii doi ani nu a fost nicio declaraţie a premierului Ungariei care să nu dea respectul cuvenit preşedintelui, premierului şi naţiunii române. Dar din partea română declaraţiile care nu tratează cu respect maghiarii din România, statul maghiar, naţiunea maghiară sunt cu duiumul”, a spus Viktor Orban la Universitatea de vară „Tusvanyos” care are loc la Băile Tuşnad.

Premierul ungar a dat asigurări că întotdeauna va fi deschis dialogului cu partea română.

„Eu voi trata cu respect statul român şi politicienii români care merită şi suntem gata de dialog. Întotdeauna vom fi deschişi la tratative cu partea română”, a spus Viktor Orban.

Premierul ungar a participat sâmbătă la dezbaterea care a încheiat cea de-a XXV-a ediţie a Universităţii „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, unde au participat aproximativ o mie de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.