Viktor Orban: Imigrația, „o otravă”

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți că imigrația este o „otravă” și a respins orice politică europeană care și-ar propune să „forțeze” Ungaria să primească străini, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Pentru noi imigrația nu este o soluție, ci o problemă (…) Pentru noi este o otravă și nu vrem să înghițim această otravă”, a declarat șeful guvernului conservator la Budapesta, unde s-a întâlnit marți cu cancelarul austriac social-democrat Christian Kern.

Orban a mai spus că „nu are nevoie de o politică migratorie europeană comună”. „Cine vrea imigranți poate să ia, dar să nu ni-i impună și nouă”, a adăugat el.

Budapesta a depus plângere la justiția europeană împotriva unui prim sistem de cote adoptat de statele membre ale UE în septembrie 2015 și va organiza la 2 octombrie un referendum împotriva principiului unei repartiții obligatorii de refugiați în blocul comunitar.

El a spus că vede „în fiecare imigrant un potențial risc de securitate și de terorism”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.