Viktor Orban tună, din România, împotriva lui Soros și UE

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a denunțat sâmbătă după-amiază, în timpul unui discurs ţinut la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, „inchiziția” împotriva Poloniei, criticată de Bruxelles ca urmare a controversatelor reforme judiciare adoptate.

„Ungaria va continua să-și promoveze interesele naționale și din cauza prieteniei cu Polonia și din cauza intereselor comune. Trebuie să spunem clar, această inchiziție împotriva Poloniei nu va avea rezultate pentru că noi, Ungaria, ne vom folosi de toate mijloacele ca să ne exprimăm solidaritatea cu Polonia și cu polonezii”, a afirmat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurată de organizatori.

Premierul ungar s-ar fi referit la ultimele reacții venite din partea Comisiei Europene și a Departamentului de Stat American, pe fondul adoptării legii privind reforma Curții Supreme poloneze, despre care Opoziția susține că va slăbi independența sistemului judiciar.

Tot sâmbătă, Viktor Orban a declarat sâmbătă la Universitatea de Vară ‘Tusvanyos de la Băile Tuşnad că „imperiul Soros” lezează interesele maghiarilor şi pune în pericol nu numai siguranţa naţională a Ungariei, ci şi a Europei, transmite Agerpres.

Orban a spus că „există un plan al lui Soros”, care deja a început să recruteze voluntari pentru a-l implementa, plan ce vizează aducerea în Europa a unui milion de emigranţi din lumea musulmană şi repartizarea acestora între ţările membre ale Uniunii Europene.

În opinia sa, pentru ca acest plan să nu fie implementat e nevoie ca „Uniunea Europeană să-şi recâştige suveranitatea” şi toate instituţiile europene să-şi regăsească locul în conformitate cu tratatul de bază.

„Nu putem stăvili acest proces decât dacă Uniunea Europeană îşi recâştigă suveranitatea iar fiecare stat membru îşi recapătă capacitatea de apărare a propriilor graniţe. Atunci putem pune capăt fenomenului imigraţionist şi toţi cei care au intrat ilegal să fie relocaţi. Poate că sună foarte strict şi sever, dar eu cred că problema nu poate fi rezolvată altfel”, a afirmat premierul Ungariei, potrivit traducerii oficiale asigurată de organizatori.

Orban a susţinut că în Ungaria există un curent puternic împotriva fenomenului migraţionist, existând temerea că musulmanii nu se vor putea integra, întrucât există diferenţe majore, chiar contradicţii, între valorile, mentalitatea, educaţia şi cultura europeană şi cea musulmană.

Răspunzând celor care au reproşat Ungariei că nu este „solidară” cu celelalte ţări ale Uniunii Europene, Orban a declarat: „Nu putem fi solidari cu oameni care au scopul de a schimba cultura europeană” şi „atentează la identitatea noastră”.

În context, Orban a mai spus că Ungaria s-a apărat şi a apărat şi Europa de „invazia emigranţilor” iar acest lucru a costat-o foarte scump, prin urmare, cei care acuză Ungaria de lipsă de solidaritate ar trebui „să se gândească de cinci ori” înainte de a rosti aceste cuvinte.

Orban a susținut totodată că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în țara sa au și o „miză europeană”.

„Vreau să vă rog să vă înregistrați și să participați la alegeri. Nu stați pe tușă, intrați pe teren, pentru că aveți un cuvânt greu de spus, un cuvânt decisiv în ce privește rezultatul alegerilor din Ungaria”, a mai spus Viktor Orban, la finalul Universității de vară „Tusvanyos”.

În ce privește problema autonomiei maghiarilor din Transilvania, Orban a precizat că poziția sa este cunoscută și că „sprijină autonomia în loc de ceva mai bun”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.