Vioara lui George Enescu se va auzi din nou prin satele și orașele României

Cea de-a doua ediție a turneului național „Vioara lui George Enescu”, susținut de violonistul Gabriel Croitoru, acompaniat de pianistul Horia Mihail, va avea loc în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie, în trei orașe și șase localități rurale din județele Botoșani, Suceava, Vaslui, Sibiu, Ilfov și la Sala Radio din București, conform AGERPRES.

Gabriel Croitoru va cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Național ‘George Enescu’) iar Horia Mihail, la un pian electric care va călători alături de instrumentiști, informează Radio România într-un comunicat transmis joi AGERPRES.Integral pe AGERPRES

Sursa:AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.