Violențe la Paris (Video)

Incidente violente au avut loc la Paris duminică între forțele de ordine și activiști de mediu, cu o zi înainte de deschiderea Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21).

Activiștii au aruncat cu obiecte în poliție, iar forțele de ordine au lansat gaze lacrimogene.

Manifestațiile sunt interzise la Paris, Franța fiind sub stare de urgență după atentatele teroriste din 13 noiembrie.

Câteva mii de activiști au sfidat însă interdicţia. Unii activişti au pus zeci de perechi de încălţăminte în Place de la Republique sau au format un lanț uman, iar o parte dintre ei, unii cu feţele acoperite cu eşarfe sau glugi, au denunțat o „Stare de urgenţă. Stat poliţienesc. Ni se ia dreptul de a manifesta”.

Un baraj a fost format de către forţele de ordine. Grupuri mici au încercat să-l forţeze, potrivit prefectului Poliției. „Grupuri mici, violente, au atacat forţele de ordine cu proiectile” precum „lumânări şi chiar o bilă de pétanque”, a spus oficialul.

Aproximativ 100 de persoane au fost arestate după ce manifestația a degenerat în confruntări cu poliţia.

Video

content-image

content-image

content-imagecontent-image

Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Video

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.