Violoncelistul căzut de la etaj, apel către două ministere

Violoncelistul Adrian Naidin, care a căzut de la etaj în timpul unor percheziţii, face apel la Ministerul de Interne şi cel al Justiţiei să facă lumină în cazul lui şi să îi cureţe numele „pătat” de angajaţii celor două instituţii.

Artistul neagă că el era vizat de percheziții. „Oameni răi, încetați cu minciunile! Oameni buni, sunt nevinovat! Dacă eram vinovat de ceva, în clipa asta Poliția ar fi avut un om care să mă păzească să nu fug, ar fi existat un proces verbal al presupusei percheziții și după descinderea mascaților ar fi rămas cineva să păzească ușa de la intrarea în apartamentul în care locuiesc. Îmi este imposibil să cred că trăim într-un stat în care o parte din presă scrie ceea ce este dictat de anumite uniforme. Rog conducerea Ministerului de Interne și pe cea a Ministerului de Justitie să facă lumină în cazul meu și să îmi curețe numele pătat de angajații lor. Am încredere în oamenii cu conștiință din aceste instituții că minciunile la adresa mea nu vor continua”, este mesajul lui Naidin postat pe pagina sa de Facebook.

Artistul povestește în continuare cum s-ar fi derulat lucrurile.

„Pentru clarificarea tuturor, în dimineața zilei de 28 septembrie, poliția a descins la imobilul din strada Nicolae Racota nr. 15. În acest imobil există 3 (trei) apartamente ale căror intrări sunt separate. După ce Poliția l-a arestat pe cel în casa căruia au găsit drogurile a continuat percheziția și la celelalte apartamente. Vecini mei fiind mai în vârstă și fiind treziți de prima intervenție au ieșit și au apucat să le explice polițiștilor că nu au legătură cu cel ce fusese reținut. Totodată, vecinii mei au explicat polițiștilor că în apartamentul în care locuiesc eu se află o persoană care nu are legătură cu cel arestat. Fraților, eu doar îi plătesc chirie acelui om pentru apartamentul în care stau. Cu toate acestea domnii polițiști au spart ușa și au intrat peste mine. Când și-au dat seama că au comis o mare eroare și că ce era mai rău se întâmplase deja, domnii polițiști au dispărut de la fața locului, nelăsând măcar un om să păzească ușa pe care o făcuseră praf. Apartamentul unde locuiesc a rămas nepăzit, la îndemâna oricui vroia să se servească cu un televizor, orgă electronică sau violoncel. Ce este mai interesant și asta puteți să vedeți și pe imaginile televiziunilor ce au fost lăsate să filmeze în apartament după incident, în apartament nu s-a efectuat nici o percheziție, încă o probă că oamenii legii și-au dat seama de greșeala făcută și au întins-o rapid. Ușa demolată de mascați a fost schimbată de impresarul meu, pe banii mei. Nu a existat nici o persoană desemnată de poliție, care să ia legătura cu familia mea și să mă disculpe, am fost doar menționat într-un comunicat remis presei de biroul de presă al IGPR, comunicat în care eram numit „o persoană aflată într-o cameră a imobilului”, fără ca să se spună dacă mă făceam vinovat de ceva, sau dacă mă situam în perimetrul ce a fost percheziționat, asta dând nastere la o serie de speculații ce îmi pătează imaginea. Sper ca nota de plată pentru minciunile spuse despre mine să vină cât de curând. Voi reveni cu amanunte”, a scris acesta.

Violoncelistul Adrian Naidin a anunțat pe Facebook că miercuri dimineaţă a fost internat la Spitalul Elias după ce a căzut de la etajul casei în care locuieşte, în timpul unei percheziţii. Artistul susţinea că poliţiştii ar fi greşit adresa.

„Mă aflu la spital din cauza incompetenţei unor poliţişti. În această dimineaţă, o patrulă de intervenţie mascată a Poliţiei a descins la unul dintre vecinii mei. Din păcate, oamenii legii au greşit uşa şi au crezut că uşa de acces în apartamentul meu dă către un rai al drogaţilor, deci au spart-o şi au intrat peste mine. Fiind luat din somn şi fiind în stare de şoc, crezând că au intrat nişte bandiţi peste mine, am încercat să scap, dar am căzut pe geam, de la etaj. Am fost transportat la Spitalul Elias de urgenţă şi o echipă ce medici se ocupă în clipa de faţă de fracturile mele.”, a scris Adrian Naidin pe pagina sa de Facebook.

Poliția a confirmat miercuri percheziţiile făcute la un imobil din Capitală unde locuieşte violoncelistul. Reprezentanţii instituţiei susţin că acţiunea a făcut parte dintr-un total de şapte percheziţii organizate într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

„Precizăm că, în cadrul acestei operaţiuni, o persoană aflată într-o altă cameră, de la etajul 1 al imobilului percheziţionat, confom mandatului emis de instanţa de judecată, a sărit pe geam. Poliţiştii i-au acordat primul ajutor, ulterior transportându-l la o unitate medicală din Bucureşti „, se preciza într-un comunicat.

Principalul suspect în acest caz este un bărbat care locuieşte şi el în imobilul unde violoncelistul Adrian Naidin stă.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.