Viorel Hrebenciuc: Vorbesc cu Daniel Constantin, că ăla ascultă de mine

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-a promis fostului șef al SPP Dumitru Iliescu că va interveni pe lângă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru menținerea în funcție a Silviei Despa, funcționar în cadrul Fondului Național de Garantare, potrivit stenogramelor din noul dosar de trafic de influență întocmit pe numele lui Hrebenciuc.

Potrivit interceptărilor, Hrebenciuc îl asigura pe Iliescu că liderul PC Daniel Constantin ascultă de el, iar despre Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta, spunea: „e copil de-al meu, e din familie, cum ar veni”.

Discuție purtată între Viorel Hrebenciuc și Dumitru Iliescu:

„Dumitru Iliescu: Auziți, cumva pe Silvia Ciornei o știți?
Viorel Hrebenciuc: O știu, dar nu am văzut-o de câțiva ani. Ce-i cu ea, unde e ea?

Dumitru Iliescu: Ea este la Fondul de Garanție. Fondul Național de Garanție, FNG.
Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Este acolo tot o fată Silvia, îi spune ei Despa, lucrează acolo.
Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: S-a schimbat garnitura acolo și în general unii dintre ei se mai mișcă dintr-o parte în alta. Dacă are posibilitatea, numai dacă are posibilitatea, nimic altceva.
Viorel Hrebenciuc: Da, o să-i transmit și o să vorbesc cu Bogdan Ciopel, el trebuie să știe. Eu am văzut-o acum când a venit la PC, dar nu mai știam că a rămas pe acolo.

Dumitru Iliescu: Ea se știe cu Bogdan.
Viorel Hrebenciuc: Da, și am văzut-o pe acolo, m-am pupat cu ea, na, doamna ministru. Dar îi transmit, văd cum fac. Văd exact unde e, nu cumva să fie … Dacă e Cristi Socol… Ia stați puțin!

Dumitru Iliescu: Silvia Despa o cheamă. Soțul ei este Nicu Despa, e colonel.
Viorel Hrebenciuc: Numai bine, că e ocupat.

Dumitru Iliescu: Dar numai dacă se poate.
Viorel Hrebenciuc: Stați să vedem unde e ea, dacă ține de Cristi. Este consilierul primului ministrului pe economic, e copil de-al meu.

Viorel Hrebenciuc: Ei, nu fac eu din astea, vă dați seama. L-a crescut pe Andrei, pe Andrei l-a adus asistentul lui în primul an, e din familie, cum ar veni.
Dumitru Iliescu: Copiii merg pe la ei și au venit la mine ieri.

Viorel Hrebenciuc: Da, da, da. (Vorbește la telefon: Ce faci, măi, Cristi? Ce faci? Ia zi! A, bravo! Și unde ești acasă, aici sau la Buzău? Am înțeles. Cristi, spune-mi și mie, Silvia Ciornei lucrează cumva pe la tine, pe acolo, pe la garantare? Pe unde e? Da? Aha! Dă-mi un SMS cu numărul ei de telefon. Da, da. Bine, te pup! Pa, pa! — n.n.) Da, e la garantare. Mi-a zis că nu ține de el, dar vorbesc cu Daniel Constantin, că ăla ascultă de mine.
Dumitru Iliescu: Aha!

Viorel Hrebenciuc: Vorbesc cu Daniel să ne lase în pace. Îl prind eu pe Daniel, imediat ce îl prind, vorbesc cu el.
Dumitru Iliescu: Să nu uitați numele.

Viorel Hrebenciuc: Silvia Despa. Nu uit. Mihaela Lupu în partea aialaltă și Silvia Despa aici. Dar chiar să scriu Silvia Despa aici, stați așa, că facem altceva (…)”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.