Viorel Ponta, noul nostru cioban

Am trăit să o vedem şi pe asta. Marele campion al adevărului şi dreptăţii, fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, odinioară surghiunită de Ponta în staful Curţii Constituţionale pentru ca el să-şi poată desfăşura nestingherit înţelegerile cu coabitacul Băsescu în vederea numirii conducătorilor de la Parchet şi DNA, este printre cei care au respins sesizarea privind incompatibilitatea fostului său şef cu funcţia de preşedinte al statului, având în vedere că ar fi ofiţer acoperit. Iar apărătorii legii în acest caz au fost nimeni alţii decât mult hulitul, pe vremea referendumului pentru demiterea preşedintelui în funcţie, Augustin Zegrean şi proaspătul coleg al doamnei Monica, Daniel Morar, surghiunit şi el de la DNA în cuibuşorul de nebunii al CCR de către fostul său şef, Traian Băsescu. Iată ce declară cei doi în opinia separată formulată odată cu decizia de respingere a sesizării de către majoritatea membrilor Curţii: „Apreciem că sesizarea formulată de Gheorghe Funar (cel mai nou campion al democraţiei! – n.n.) era admisibilă. (…) CCR trebuia să solicite SIE datele necesare pentru a stabili dacă Victor Ponta este sau nu cadru activ al acestui serviciu, iar în baza informaţiilor să decidă dacă sunt sau nu întrunite condiţiile de eligibilitate pentru acest candidat”.

S-a întors maşina lumii, ar spune din nou Eminescu, dacă ar mai face cumva un scurt stagiu printre noi, muritorii de rând. Dar, precum vedem, maşina lumii se întoarce şi fără asemenea auguste participări, lucru de care Viorel Ponta profită din plin. Iată ce declară proaspătul ciobănaş mai ortoman decât cel muntean şi cel ungurean din baladă şi, volens nolens, din realitatea noastră cotidiană: „S-au întâlnit domnul Băsescu cu domnul Iohannis, mări se vorbiră şi se sfătuiră, ca l-apus de soare ca să mă omoare. Vreau să vă anunţ că eu cred că ei doi o să moară şi că eu voi lupta alături de dumneavoastră până la capăt pentru România…” etc. etc.

Si dă-i si luptă, neicusorule, din dorinţa fierbinte de a apăra, de întinare probabil, nobilele idealuri ale socialismului! Sau chiar „mândria de a fi român”, mândrie cu care Ponta a deschis pârtie UDMR-ului la guvernare şi propusului de către această uniune drept ministru al culturii din România, o doamnă care-şi trecea în propriul CV limba română ca fiind una străină şi vorbea păsăreşte despre copiii patrupezi ai naţiei. Care mândrie trebuie într-adevăr apărată, căci altfel ce ne-am face noi cu ţărişoara noastră! Dar mai trebuie apăraţi şi borfaşii din PSD, iar uniunea proclamată cu tobe şi trâmbiţe (alt slogan de pe vremea tătucului Iliescu!) e doar uniunea cu aceştia, nu vă umflaţi în pene, voi, românii de rând, care habar nu aveţi cu ce se mănâncă pe la noi democraţia.

Ca să pună capac mistificărilor de tot felul, mincinosul, chiar mai presus de Băsescu, se avântă pe terenul promisiunilor – măcar acestea! – fără acoperire, pretinzând nici mai mult nici mai puţin, tocmai el, urmaşul lui Ion Ilici, care l-a expulzat din ţară pe Regele Mihai ca pe un infractor, că va organiza un referendum pe tema revenirii la monarhie. Proşti care să-l creadă se vor găsi destui, că pe mâna lor merge totdeauna PSD-ul în campaniile electorale. Promisiunea nu poate fi pusă în practică din cauza a numeroase obstacole constituţionale, dar şi fără acestea ea va fi uitată imediat după alegeri, dacă tot nu-i va mai folosi la nimic. Iar gura nu-l doare să promită marea şi sarea, în absolut orice domeniu.

În fine, iată-l şi pe un alt campion al acestei democraţii, Victor Ciorbea, din postura de Avocat al Poporului, care a aşteptat până la expirarea termenului de valabilitate a ordonanţei de urgenţă vizând posibilitatea ca aleşii locali să sară din bărcile lor în cea a Puterii, ca să declare că această ordonanţă n-ar fi în ograda instituţiei pe care o reprezintă, fiind datoria exlcusivă a Parlamentului să decidă în materie. De parcă nu tocmai legiferările Parlamentului ar fi obiectul de activitate al domnului Avocat! Şi când te gândeşti ce mare lider ţărănist a fost cândva acest sorbitor de zemuri coclite scurse din ceaunul Puterii!

Aşa stând lucrurile, asigurat din toate părţile, ciobănaşul nostru ortoman nu se sfieşte să dea cep la toate ciuberele posibile şi imposibile pentru a adăpa atâtea şi atâtea guri însetate şi gâtlejuri uscate. Milioanele curg din ultima rectificare bugetară spre primăriile care lucrează cu sârg pentru cine trebuie, dar şi pentru îndestularea preasfintelor pântece ale popimii care şi ea urmează să-i dea si să lupte pentru convingerea prostimii că există un singur catindat căruia trebuie neapărat să-i dea votul, acest Mic Titulescu ce, în mod normal, mai degrabă ar trebui să se pitească în fundul pământului din calea braţului lung al Legii decât să aspire la un asemenea cin. Unde mai pui Poşta Română, care distribuie cu seninătate în cutiile poştale ale natului manifeste guvernamentale cum că Iohannis vrea să devină preşedinte doar ca să taie pensiile poporului.

O, vai, Românie, săracă ţară săracă, în ce dandana eşti gata să intri, nesilită de nimeni! Nu că ar fi prima dată…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Ulmeanu 123 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.