Virusul presei porcine

Stimaţi deontologi din presa scrisă, vorbită şi văzută,

După cum bine cunoaşteţi, nivelul de încredere al populaţiei în presă a scăzut dramatic în ultimii ani şi restul zile. Cititorii şi telespectatorii nu prea mai au încredere nici în avocaţii din presă şi nici în procurorii şi judecătorii din mass-media. Nu prea mai cred nici în jurnaliştii care plâng cu lacrimi de crocodil pe umerii diferitelor categorii sociale şi nici în cei care, scuzaţi expresia, umblă mereu cu statul de drept în gură.

Acum e moda scrisorilor deschise pe care jurnaliştii şi le trimit unii altora şi în care amestecă de-a valma bătrâni, pungi de medicamente, copii, părinţi, jurnalişti, patroni de presă şi cuvinte grele. Multe cuvinte grele. Toţi semnatarii epistolelor se dau deontologi şi apărători înfocaţi a fel de fel de valori. În dezbatere au intrat şi fanii reţelelor de socializare şi comentatorii de serviciu de pe diferite site-uri, iar porcăiala este generală. Această escaladare a conflictului dintre o anumită parte a presei şi cealaltă parte a presei nu poate decât să dăuneze şi mai mult presei în ansamblul ei. Schimbul dur de replici dintre deontologi reprezintă o nouă lovitură dură dată presei, şi nu este departe ziua în care încrederea populaţiei în mass-media va scădea până sub încrederea românilor în politicieni, care sunt cei mai urâţi dintre pământeni.

Pe lângă sărăcia care bântuie mai toate redacţiile, acum mass-media mai are o problemă: este atacată cu succes, din câte se observă, de virusul presei porcine, ruda care ştie să scrie scrisori a pestei porcine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.