„Visare” de 45.000 de euro

Casa de licitaţii Artmark anunţă că joi, 24 noiembrie, de la ora 19.30 este pusă în vânzare colecţia familiei Halfon-Elias, dinastia de bancheri, oameni de stat, mecena şi fondatori ai sistemului bancar de la noi. „O colecţie inedită de obiecte de epocă, decorative ori de mobilier, artă europeană dar şi pictură românească de patrimoniu va aduce în prezent destinul membrilor celebrei familii Halfon, actori ai scenei economice şi politice încă de la formarea României Moderne (sec. XIX). Sunteţi invitaţi să descoperiţi o selecţie inedită ce recreează universul intim al gustului pentru colecţionism a patru generaţii ale familiei, începând cu Solomon Halfon (1790 – 1862), resposabil cu înfiinţarea primei instituţie de creditare de tip bancar în 1828”, anunţă Artmark. Între lucrările prezentate se numără un acvaforte de Albrecht Durer cu o valoare estimată între 1.000 şi 1.800 de euro, dar şi o sculptură în marmură de Alfred Boucher, „Visare”, estimată la un preţ cuprins între 30.000 şi 45.000 de euro. Gheorghe Petraşcu, Theodor Aman şi Jean Steriadi se numără printre artiştii ale căror opere vor fi licitate în evenimentul de la Palatul Cesianu Racoviţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.