Visul lui Orban despre sentința în dosarul Mită de la Urdăreanu

Liberalul Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al PNL, a declarat joi, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că nu are absolut ”nicio emoție” că nu va obține achitarea și la instanța superioară în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016, conform AGERPRES.

”Nu există niciun fel de temei pentru a nu se menține decizia de achitare pe fond. De altfel, încă nici nu e făcut recurs. Da, mă rog, și dacă se va face recurs, nu am absolut niciun fel de emoție în această privință”, a spus Orban, aflat în campanie electorală internă pentru funcția de președinte al PNL.

La finele lunii ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea fostului deputat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Orban a fost trimis în judecată de DNA în mai 2016, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.