Vizita domnului Iohannis nu a fost pregătită profesional

Dragă Cornel,

Sunt Luca G., fratele lui D., care mă informează din când în când din corespondenţa politică pe care o schimbă cu tine.

Bineînţeles că tăcerea din media germană ce a urmat vizitei preşedintelui Iohannis m-a întristat şi pe mine în mod deosebit.

În “Welt am Sonntag” am citit articolul „Auch die Mongolei gehört zu Deutschland“ şi am rămas fără cuvinte…

Despre o ţară la celălalt capăt al lumii cu un PIB de 11,5 milioane USD (Wikipedia) şi cu o populaţie totală de 3,18 milioane se face deja tărăboi pentru că preşedintele acesteia va vizita în curind (din nou) Germania. Bineînţeles, interesul Germaniei în resursele naturale (mai ales pământuri rare) este foarte mare, dar trebuie recunoscut că aparatul „Public Relation“ românesc nu lucrează bine (nici măcar ca în Mongolia) şi vizita dlui Iohannis nu a fost pregătită profesional. Nu a existat nici o ştire anunţând viitoarea vizită la Berlin. Este o slăbiciune pe care o observ de mulţi ani şi mă deranjează să constat că până şi Bulgaria are o prezenţă mult mai intensă în media germană decât România.

Ce e de făcut? Cred că preşedintele va trebui să-şi aleagă sfătuitori şi echipă de profesionişti şi în acest domeniu. Dacă nu se găsesc în România (ceea ce nu cred), atunci poate lua şi din ţările cu mare experienţă (USA, Germania, UK etc.).

Multe salutări şi sănătate

Sincere regards

Luca G.

Dragă Cornel Nistorescu,

Tăcerea despre România are multiple cauze.

Tragedia a început cu Iliescu şi a continuat cu Emil, amândoi germanofobi sau parţial francofili şi îngroziţi de limba germană.

A continuat cu orfanii din canalele din Bucureşti în „Spiegel” până astăzi când ţiganii au înlocuit orfanii invadând centrele comerciale ca cerşetori şi pungaşi.

A fost acompaniată de o mass-media românească şi astăzi când se fac uz de români din Franţa sau Italia cu precădere la talk show-uri şi niciodată cu români din Germania.

De fapt, mass-media română ar trebui să nu aştepte ca fie Guvernul, fie Preşedinţia să îşi înceapă o mediatizare straşnică a Germaniei, ci să aibă zeci de români din Germania care pot face analize serioase şi nu cum fac unii cititori la ştirea mea, unde au început să menţioneze de reminiscenţe istorice absurde, adică de resentimente ipotetice germane de la război, când cu regele Mihai sau cu Horthy etc.

Aici germanii nici nu mai ştiu că România a fost aliata lui Hitler. Îi doare în …. De ştiri privind România sunt dezinteresaţi pur şi simplu deoarece tema România nu prezintă nici un ajutor ca pentru Grecia să iasă din impas şi nici pentru că Putin nu a intrat încă în România.

Pe scurt, mass-media română are aceeaşi vină ca şi politica generală de ignorare a imperativelor de mediatizare a ţării.

Vorba veche, “dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”.

Cu drag, DG

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.