Vlad Alexandrescu nu demisionează: Aş dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii

Ministrul Culturii nu demisionează. Anunțul a fost făcut marți de Vlad Alexandrescu, care a precizat că aşteaptă să fie revocat de premierul Dacian Cioloș.

„Aşteptăm propunerea de nume pentru un nou nume de ministru al Culturii. Eu cred că am făcut tot ce puteam să fac mai bine la Ministerul Culturii. Sunt foarte conştient că am demarat o primăvară culturală în România. O înnoire a instituţiilor de Cultură. În acest moment în care cred că reforma este periclitată aş dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii ca o garanţie că această reformă va continua”, a explicat Alexandrescu.

Marți, guvernul urmează să-i trimită preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, dar şi o nouă propunere.

Anunțul privind revocarea titularului de la Cultură a fost făcut de premier sâmbătă, deși cei doi au convenit anterior ca o decizie în acest sens să fie luată după sărbătorile pascale.

Lucrurile s-au precipitat însă după o scrisoare trimisă de Alexandrescu către Grupulpentru Dialog Social, în care acesta acuza interese în guvern și presiuni exercitate asupra sa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.