Vladimir Voronin – atac dur la partidele pro-ruse inainte de alegerile parlamentare

Vladimir Voronin nu exclude că există temei pentru a scoate din cursa electorală Partidul „Patria”, formațiune al cărei cap de listă este Renato Usatîi. La acest capitol, liderul PCRM a amintit de gruparea extremistă „ANTIFA”, de armele și munițiile găsite la activiștii acesteia.

Totodată, Voronin sugerează că scandalul din jurul acestui concurent în alegeri, și încercările de excludere din cursă, ar putea fi de fapt o tactică electorală, notează UNIMEDIA.

Vladimir Voronin s-a referire la foștii comuniști, Grigore Petrenco și Aleksandr Petkov, care au plecat de la PCRM și aderat pe lista de candidați alături de Usatîi. Președintele PCRM spune că se bucură că s-a „dezbăierat la timp de acești doi radicali”.

„Dacă organul electoral are destule argumente pentru excluderea formațiunii, am văzut cu toții acele secvențe cu arme… Dacă este legat de acest partid, de acei care ne-au trădat și acum sunt primii pe listă, atunci și așa este normal, așa trebuia de procedat. Dacă au așteptat ultimele zile ca să arunce în sus ratingul cuiva, atunci e cu totul altă chestie. Atunci alte aprecieri trebuie de dat”, a declarat președintele PCRM.

„Cui trebuie aceste scandaluri cu 3 zile înainte de alegeri? O să vedem cu ce o să se termine. Nu exclud că este o încercare de a ridica și mai sus ratingul acestor două partide (n.red. Partidul „Patria” și Partidul Socialiștilor) ca să fure mai multe voturi de la PCRM”, a concretizat Voronin.

Comisia Electorală Centrală a propus Curții de Apel Chișinău să excludă din campania electorală Partidul „Patria”, condus de Renato Usatîi. Decizia CEC a fost luată în baza sesizării Inspectoratului General de Poliție, potrivit căreia Partidul „Patria” ar fi folosit, contrar legii, în campania sa electorală resurse financiare oferite din străinătate. Sursele financiare nu ar fi fost declarate în raportul financiar de la CEC.

În ziua în care care CEC a luat in discutie situatia partidului lui Renato Usatîi, a post postat pe internet o interceptare audio unde pare să se audă vocea lui Usatîi. Aceasta dezvăluie conținutului unui dialog între doi bărbați. Secvența audio arată cum milionarul de la Fălești recunoaște că promovează interesele Moscovei, împarte 50 la sută din venitul său cu agentura FSB de la Moscova pentru ca să nu-i fie închis businessul din Capitala rusă.

27 noiembrie, Curtea de Apel examinează cererea Comisiei Electorale Centrale privind excluderea partidului „Patria” din cursa electorală. Pronunțarea deciziei Curții de Apel este programată pentru ora 16:30.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.