„Voi denunţa legăturile de tip mafiot dintre FRF şi PSD”

Un candidat la o primărie aduce acuzaţii grave. Ameninţările cu DNA nu lipsesc din peisaj. Vom avea o nouă telenovelă politico-sportivă.

Scandal electoral

Plictisitoarea campanie electorală este înviorată un pic. De un scandal fotbalistico-politic. Personajul principal, candidatul PSRO la Primăria Buzău, cunoscutul fost fotbalist Ion Viorel, actualmente antrenor la Gloria Buzău. Miercuri, Ion Viorel şi mai mulţi fotbalişti au primit suspendări şi amenzi drastice, pe linie de FRF, fiind acuzaţi de trucarea unor meciuri în 2014 şi 2015. Astăzi, Ion Viorel a făcut o postare războinică pe pagina sa de Facebook, pe care o redăm integral:

Astazi, voi denunta legaturile de tip MAFIOT dintre conducerea Federatiei Romane de Fotbal si PSD, reprezentat de Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputatilor!

Ieri, la miezul noptii, precum hotii la drumul mare, cei de la FRF m-au suspendat pentru 2 ani din fotbal, impreuna cu aproape toti jucatorii si stafful tehnic al Gloriei Buzau, pentru niste acuzatii pentru care nu exista NICIO PROBA, ci doar interese politice! Asta pentru ca m-am inscris in lupta pentru Primarie, pentru ca stiu ca voi, buzoienii, ma veti alege primar! Dupa ce au distrus financiar Gloria Buzau, in frunte cu Dan Tulpan, ducand clubul la faliment, cei din Federatie, in cardasie cu cei din PSD, doresc sa ma „rasplateasca” pentru faptul ca am facut ca echipa sa supravietuiasca pana acum. Ei cred ca aceasta lovitura ma va face sa renunt. Gresit! Voi face recurs, voi extinde procesul si in civil si nu numai atat. Nici nu stiu ce rau si-au facut! Voi denunta la DNA coruptia din FRF si implicarea PSD, ma voi apara total in fata minciunilor aruncate acum, la finalul campaniei si, in ciuda tuturor hotilor si coruptilor, voi castiga Primaria Buzau! Voi lupta pana la capat si adevarul va triumfa! Asa sa imi ajute Dumnezeu!”.

Fum fără foc…

Acum, ce să zicem. Din sutele de blaturi din fotbalul românesc, cei de la FRF au găsit să dea sancţiuni doar cazul unei echipe antrenate de un candidat la primărie. Nu ştiu dacă Viorel are sau nu şanse la primărie. Mai degrabă mai mici, deşi este un personaj popular în urbe. Pe de altă parte, cei de la FRF au ieşit în presă doar cu sancţiunile. Nu şi cu probele concrete. De aceea şi aici spunem, nu ştim dacă Viorel şi ai lui au trişat sau nu. Două lucruri sunt însă certe. Cei aflaţi – sperăm că nu încă pentru multă vreme – în fruntea FRF îşi datorează funcţiile sprijinului politic al PSD. Care PSD ar putea pierde ceva voturi la Buzău, care ar merge în direcţia lui Ion Viorel. Oricum, fum fără foc…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.