Voiculescu: Daniel Constantin va fi judecat de Dumnezeu și de justiție

Dan Voiculescu, președintele de onoare al PC, îl atacă într-o postare pe blogul său pe președintele partidului Daniel Constantin, punându-l pe aceeași listă cu alți inamici mai vechi ai săi.

Voiculescu îl acuză din închisoare pe Daniel Constantin de „lipsă de conștiință” și spune că acesta va fi judecat în 2015 de „Dumnezeu și de justiție”.

„2014 a fost un an greu în care am trăit: apogeul luptei mele politice cu Băsescu Traian, atacurile perfide venite din partea E Udrea și M Macovei, lipsa de constiință a lui Emilian Eva, Daniel Constantin și Camelia Bogdan. (…) Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan (magistrați care s-au ocupat de dosarul ICA -nr.), Daniel Constantin vor fi judecați de Dumnezeu, dar și de justiție. Același lucru se va întâmpla și cu acoliții lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiția să facă dreptate”, afirmă Dan Voiculescu într-o postare pe blog în care își povestește experiența trăită la cumpăna între ani în spatele gratiilor.

În replică la atacul lui Voiculescu, Constantin, care se află în vacanţă, a afirmat că nu vrea să vorbească decât de urări de bine.

„Deocamdată nu vreau să vorbim decât de urări de bine. Nici nu am citit nimic, credeţi-mă. Dacă ştiam că sună cineva din presă nici nu răspundeam. Să aveţi un an aşa cum vă doriţi dumneavoastră”, a declarat Constantin.

Daniel Constantin a fost impus în fruntea PC chiar de Dan Voiculescu după ce a renunțat la șefia executivă a partidului.

Zilele lui Daniel Constantin, nu de şef de partid, ci în PC, par acum numărate.

Primele semnale au apărut în decembrie

Poziţia lui Daniel Constantin a devenit şubredă încă de acum o lună de zile. Întâi a fost ieşirea la rampă a numărului 2 din PC, Cristian Popescu-Piedone, care a acuzat faptul că nu a fost niciodată consultat în privinţa deciziilor luate de partid şi, pe un ton categoric, a anunţat că va propune organizarea unui congres care să decidă dacă PC rămâne o partid anexă a PSD sau un partid de centru dreapta. Câteva zile mai târziu, Antena 3 a rostogolit timp de mai multe ori la buletinele de ştiri o scrisoare a unui primar de comună al PC, care îl desfiinţa pe Daniel Constantin şi îl acuza că este vinovat de condamnarea lotului Voiculescu. Ulterior, respectivul primar a precizat că nu-i aparţine scrisoarea, iar dacă este adevărat, rezultă că scrisoare a fost făcută „ştire” în laboratoarele Antenei 3. Rămâne de văzut dacă Daniel Constantin îşi va da singur demisia în zilele următoare, sau va încerca să reziste până la un congres care se va ţine cât mai repede posibil.

Ioana Radu

Lucian Gheorghiu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.