Voiculescu: Nu plec din ţară, să stea toată lumea liniştită

Dan Voiculescu a fost, joi dimineaţă, la DNA și a solicitat procurorilor ridicarea controlului judiciar dispus în cazul său.

Omul de afaceri a spus că prezența sa de două ori pe săptămână la poliție generează o expunere prea mare și creează impresia că este vinovat. “Să stea toată lumea liniştită, nu sunt motive”, a spus Voiculescu, la ieşirea din sediul DNA.

Dan Voiculescu a explicat că a avut suficiente argumente pentru contestarea controlului judiciar. „Eu am motivat în felul următor: nu sunt vinovat, există prezumţia de nevinovăţie, iar expunerea asta excesivă, practic, creează imaginea unui om care, dacă în fiecare zi sau de două ori pe săptămână merge la Poliţie, înseamnă că are nişte probleme. Eu, deocamdată, nu am niciun fel de problemă. Vă repet, această anchetă este în derulare, o să se vadă că nu l-am cunoscut pe unul şi pe altul, dacă îl cunosc, dacă nu-l cunosc, care au fost motivele pentru care ei au făcut aceste declaraţii, adică e în derulare. Şi ca să spui despre cineva că e vinovat înainte să se hotărască definitiv dacă-i vinovat mi se pare că e interes”, a explicat el.

.
Aflat sub control judiciar, Voiculescu are obligația de a se prezenta de două ori pe săptămână, luni şi vineri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov.

Tribunalul Bucureşti a respins, pe data d e 10 iulie, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a măsurii controlului judiciar.

Omul de afaceri este cercetat într-un dosarul pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 3 iulie, faţă de Dan Voiculescu, pentru „şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale)”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.