Volksbank lansează un nou produs de creditare pentru locuinţe

Volksbank România lansează o nouă ofertă de creditare în lei şi euro pentru achiziţia de locuinţe.

Insituţia bancară numărul şase după active, Volksbank, a lansat începând cu 14 septembrie un nou produs de creditare destinat celor care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă. Creditul CASA este disponibil atât în euro, cât şi în lei, iar dobânda ajunge în prezent la 6,98% pentru un împrumut în euro şi la 9,61% pentru unul în lei. Suma maximă care poate fi împrumutată se ridică la un milion de lei sau la 250.000 de euro, avansul minim este de 20% din preţul de achiziţie iar perioada de creditare este de cel mult 30 de ani.

„Creditului CASA este al doilea produs lansat de Volksbank dupa anunţarea noii strategii a băncii şi primul produs de acest gen după o pauză de aproape 2 ani în activităţile de creditare. Probabil este diferit faţă de ofertele pe care le-aţi văzut în trecut de la această bancă şi asta din cauză că am învăţat din această criză că trebuie să revenim la valori de bază: servicii simple şi utile, transparenţă şi încredere”, a declarat într-un comunicat Lucian Cojocaru, Vicepreşedintele Volksbank.

Dobânda la creditul CASA este actualizată la fiecare 6 luni luni pentru creditele în euro, în funcţie de valoarea indicatorului Euribor 6M (Euribor+5,45%). Pentru împrumuturile în lei, dobânda se actualizează la trei luni, în funcţie de fluctuaţiile indicatorului Robor 3M (Robor+2,95%). Nu sunt percepute comisioane adiţionale aferente creditului pe parcursul derulării acestuia. Marja aplicată dobânzilor de referinţă este fixă pe toată durata contractului, ridicându-se la 5,45% la euro, respectiv 2,95% în cazul împrumuturilor în lei.

De asemenera, pentru a putea accesa un credit CASA, clienţii trebuie să achite un comision de analiză dosar de 200 de euro sau 750 de lei, un comision unic post-acordare de 35 de euro sau 150 de lei şi un comision de cont curent de 0,25 euro sau 1 leu pe lună.

Pentru acordarea împrumutului se iau în calcul veniturile din salarii (100%),veniturile din profesii liberale (80%), pensii (100%) şi chiriile (80%).

Un simplu calcul arată că la un credit de 50.000 de euro, contractat pe o perioadă de 30 de ani, în euro, rata lunară se ridica la 331.88 euro, iar DAE este 7,27%. Suma totală rambursată se ridică la 119.340,4 euro. Pentru un credit echivalent, dar în lei, rata se ridică la 1.817.48 lei, la o DAE de 9.9%. Creditul poate fi rambursat şi în rate descrescătoare. Pentru acelaşi credit, de 50.000 de euro pe 30 de ani, valoarea principalului rambursat lunar va fi de 138,98 euro, iar valoarea maximă a ratei va fi de 428,79 euro. Suma totală rambursată se ridică la 102.336,7 euro.

La varianta în lei, principalul rambursat lunar va fi de 594,75 lei, iar rata din prima lună va fi de 2.304,65 lei. Suma totală rambursată se ridică la 522.806,72 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.