Volosevici, acuzat de semnarea în fals a unei cereri de finanţare din fonduri europene

Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, omul de încredere al Robertei Anastase, nu dă doi bani pe prevederile Codului Penal. Pedelistul Volosevici a fost descoperit că a semnat o cerere de finanţare din fonduri europene, în baza unui fals.

Elena Udrea, însoţită de Roberta Anastase şi de secretarul general al Ministerului Dezvoltării, George Nastasia (omul de casă al familiei Anastase), a fost luni la Ploieşti pentru a semna cu Primăria Ploieşti contractul de finanţare pentru realizarea unui parc de peste 541.000 de metri pătraţi în municipiul reşedinţă de judeţ. Conform proiectului, Parcul Municipal Vest va avea un lac artificial de 1,2 hectare, locuri de odihnă şi de picnic, trei fântâni arteziene, o seră închisă, un patinoar, locuri de joacă, platforme pentru acrobaţii cu biciclete, o scenă, un foişor, un loc special amenajat pentru căsătorii în aer liber, mai multe terenuri de sport şi piste de ciclism. Proiectul urmează a fi realizat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, valoarea totală a acestuia fiind de 93.684.950 lei, fără TVA. Chestiunea e că semnarea acestui contract cu care se umflă în pene tripleta Udrea, Anastase, Volosevici s-a făcut în baza unor acte semnate în fals de primarul Ploieştiului.

Speţa penală este atât de evidentă în privinţa terenului pe care urmează a fi dezvoltat proiectul semnat de Udrea încât chiar şi o persoană fără cunoştinţe juridice şi-ar da seama. Terenul pe care se doreşte realizarea acestui proiect face obiectul unui litigiu, aflat pe rolul Judecătoriei Ploieşti, în Dosarul nr. 13412/281/2010, prin care reclamanţii Ion şi Gheorghe Ioniţă au acţionat în instanţă şi Comisia Locală de Fond Funciar Ploieşti (conform extrasului de pe portalul instanţei de judecată cu privire la dosarul menţionat, anexat prezentei sesizări). Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei încă din data de 08.07.2010.

Mai mult, direcţiile specializate din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti au purtat corespondenţă cu privire la revendicarea terenului menţionat. La cinci luni după deschiderea acestei cauze privind terenul cu pricina, mai exact în decembrie 2010, deşi cunoştea toate aceste aspecte, primarul pedelist al Ploieştiului a semnat declaraţia de eligibilitate în vederea obţinerii de fonduri europene pentru realizarea acestui proiect, ignorând cu desăvârşire prevederile din Codul Penal referitoare la Normele privind obţinerea de fonduri din bugetele Comunităţilor Europene (art. 479 – 481 Cod penal).

Dezvăluirile privind matrapazlâcurile primarului Volosevici au fost făcute de senatorul PSD de Prahova Iulian Bădescu. Senatorul social-democrat a întocmit şi o sesizare către procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, semnalând faptul că primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a semnat cererea de finanţare şi declaraţia de eligibilitate deşi avea cunoştinţă despre faptul că o parte din terenul pe care ar urma să fie construit parcul se află în litigiu.

„Azi am înaintat procurorului general al României, doamna Codruţa Kovesi, o sesizare cu privire la cererea de finanţare şi declaraţia de eligibilitate semnate de primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. Aceste declaraţii de eligibilitate au fost semnate în fals. În cererea de finanţare şi în declaraţia de eligibilitate, primarul Ploieştiului declară că terenul pe care va fi construit Parcul Municipal Vest nu este grevat de sarcini, nu face obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti cu privire la situaţia juridică şi că nu face obiectul revendicărilor”, a declarat pentru cotidianul.ro senatorul PSD Iulian Bădescu. Pesedistul ne-a pus la dispoziţie documentele care atestă cât se poate de clar că Volosevici a semnat cererea de eligibilitate a terenului respectiv deşi pe rolul instanţei de la Ploieşti exista un dosar în care doi foşti proprietari revendică o parte din terenul pe care se va construi Parcul Municipal Vest.

Bădescu a explicat faptul că cererea de finanţare pentru proiect a fost depusă la începutul anului 2010, iar în 2010, în iulie, pe rolul instanţelor de judecată, la Judecătoria Ploieşti mai exact, a fost deschis un dosar prin care doi reclamanţi îşi exprimă dreptul de a intra în posesia unei părţi a terenului pe care urmează a fi construit Parcul Municipal Vest.

„Este imposibil ca domnul primar Andrei Volosevici, preşedintele PDL Ploieşti, să nu fi ştiut de existenţa acestui proces, dat fiind că în acest dosar de la Judecătoria Ploieşti, calitatea de pârât o are Comisia de fond funciar Ploieşti, aflată în subordinea primarului. Nu înţeleg cum domnia sa, care are printre altele pretinde că e jurist, a semnat o cerere de finanţare şi o declaraţie de eligibilitate în fals. Iar Elena Udrea, aşa-zisa apărătoare a legii şi o veşnică luptătoare a respectării legalităţii în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, şi-a pus semnătura pe această cerere de finanţare, întocmită în baza unui fals. Doamna Udrea ori este complice la această faptă şi la această cerere de finanţare întocmită în fals, ori a fost indusă în eroare de prim-vicepreşedintele PDL, doamna Roberta Anastase, colega şi şefa pe linie de partid a domnului Andrei Volosevici, de primarul Andrei Volosevici, în calitatea sa de şef al PDL Ploieşti, şi de domnul George Nastasia, secretar general al MDRT, prahovean, coleg de partid cu Anastase şi Volosevici”, a spus senatorul PSD.

Trebuie menţionat că acest proiect finanţat din bani europeni va fi blocat până la încheierea litigiului, sau în cazul în care dacă proiectul va fi continuat, ignorându-se ilegalitatea comisă de primarul Ploieştiului, Uniunea Europeană va cere României banii înapoi.
Până la ora publicării acestui articol, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, nu a răspuns solicitărilor cotidianul.ro pentru a-şi exprima punctul de vedere.


Către:

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

În atenţia: Doamnei Laura Codruţa Kovesi,
Procuror General al României

Ref: Contractul de finanţare pentru proiectul Realizarea parcului Municipal Ploieşti Vest

Stimată doamnă procuror general,

Pe această cale, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

Luni, 29 august 2011, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a fost prezentă la Ploieşti pentru a semna Contractul de finanţare pentru Proiectul „Realizarea parcului municipal Ploieşti Vest, inclusiv a căilor de acces şi a reţelelor edilitare specifice”.

Vă informez că terenul pe care se doreşte realizarea acestui proiect face obiectul unui litigiu, aflat pe rolul Judecătoriei Ploieşti, în Dosarul nr. 13412/281/2010, prin care reclamanţii Ion şi Gheorghe Ioniţă au acţionat în instanţă şi Comisia Locală de Fond Funciar Ploieşti (conform extrasului de pe portalul instanţei de judecată cu privire la dosarul menţionat, anexat prezentei sesizări). Menţionez că dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei încă din data de 08.07.2010. Mai mult, direcţiile specializate din cadrul Primăriei municipiului Ploieşti au purtat corespondenţă cu privire la revendicarea terenului menţionat.

În luna decembrie 2010, deşi cunoştea toate aceste aspecte, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a semnat Declaraţia de eligibilitate în vederea obţinerii de fonduri europene pentru realizarea acestui proiect, nerespectând cu bună ştiinţă prevederile din Codul penal referitoare la Normele privind obţinerea de fonduri din bugetele Comunităţilor Europene (art. 479 – 481 Cod penal).

Având în vedere cele de mai sus, vă rog să dispuneţi analizarea de către cei în drept a situaţiei semnalate.

Cu deosebită consideraţie,

Iulian Bădescu

senator

Ploiesti, 31.08.2011


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.