Vom avea cinci jucătoare la Wimbledon pe tabloul principal

Avem sigur 2 capi de serie la Wimbledon. Care sunt celelalte turnee pe iarbă. Unde joacă primele noastre 10 rachete înainte de turneul de la Londra.

S-ar putea să prindă şi Mitu tabloul principal

Site-ul oficial al turneului de Grand Slam de la Wimbledon a dat publicităţii lista jucătoarelor acceptate pe tabloul principal de 128 de poziţii. România este trecută cu 5 jucătoare: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cârstea şi Patricia Maria Tig. Dacă în ceea ce le priveşte pe Halep, Begu şi Niculescu, ele nu aveau cum să lipsească de pe tabloul principal, surpriza plăcută vine în urma acceptării Soranei Cârstea şi a Mariei Patricia Tig. Organizatorii de la Wimbledon (de altfel la fel s-a procedat şi la Roland Garros) au întocmit lista de acceptare în urma clasamentului WTA din ziua de 16 mai a.c. La data respectivă, datorită rezultatelor excelente obţinute la Madrid, Sorana urcase pe locul 96, iar Patricia, pe 101. Cum pe tabloul principal sunt acceptate în prima fază primele 106 jucătoare din clasamentul WTA general plus alte 2 mai slab clasate, prin aplicarea principiului „protejarea palmaresului”, Cârstea şi Tig s-au încadrat în cele 106 poziţii. (Exact la fel a beneficiat de intrare pe tabloul principal la Paris, Alexandra Dugheru, care pe 14 aprilie când s-a stabilit lista, se afla pe locul 97. Acum…). Se poate spune că Sorana şi Patricia au avut într-un fel noroc, pentru că exista riscul ca ele să cadă ceva locuri în viitoarele zile, dacă nu obţin rezultate la turneele la care vor participa. Oricum, atât pentru Sorana, cât şi pentru Patricia, şi dacă nu trec de primul tur, totuşi se aleg cu o primă brută de 45.000 de USD, care le dă posibilitatea să-şi finanţeze viitoarele turnee. Mai trebuie să adăugăm că pe lista alternativă (sau lista de aşteptare), Andreea Mitu se află pe poziţia a VI-a. În cazul în care, dintre cele 108 jucătoare aflate pe lista de acceptare, 6, din diferite motive nu pot participa, atunci automat şi Mitu prinde direct tabloul principal. În caz contrar, Mitu este cap de serie în turneul de calificare, unde mai sunt acceptate, Alexandra Dulgheru, Ana Bogdan şi Cristina Dinu.

Halep şi Begu, 100% vor fi capi de serie

Dacă lista de acceptare este alcătuită la Wimbledon în funcţie de clasamentul WTA din 16 mai, în schimb cei 32 de capi de serie vor fi stabiliţi în funcţie de clasamentul WTA din 20 sau 21 iunie, când se termină turneele de la Birmingham şi Mallorca. Nu avem emoţii în ceea ce le priveşte pe Simona Halep şi Irina Begu. Prima va fi între poziţiile 5 şi 8 cap de serie (nu contează dacă 5 sau 7 sau 8), iar Begu va fi în zona capilor de serie 27-29. Chiar dacă Halep şi Begu nu „produc” nimic înainte de Wimbledon, nu au cum să cadă mai mult de un loc sau două şi asta doar în situaţia în care vreo jucătoare din spatele lor câştigă unul din turneele pe iarbă care încep de luni. Monica Niculescu se află în acest moment pe locul 37 în WTA, dar de fapt este pe locul 35, deoarece le are în faţă pe Pennetta (retrasă din activitate) şi pe Sharapova, suspendată provizoriu. Practic, Niculescu trebuie în următoarele două săptămâni să depăşească 3 jucătoare, sau să aibă noroc să nu participe minim 3 jucătoare din faţa ei din clasament pentru a prinde poziţia de cap de serie nr.32. Se ştie, la un turneu de Grand Slam, în primele două tururi, capii de serie nu se pot întâlnii.

Ce se joacă până la Wimbledon

  • Aegon Open Nottingham (WTA International): 6-12 iunie

  • Ricoh Open (WTA International): 6-12 iunie

  • Aegon Classic Birmingham (WTA Premier): 13-19 iunie

  • Mallorca Open (WTA International): 13-19 iunie

  • Aegon International Eastbourne (WTA Premier): 19-25 iunie

Unde merg fetele noastre înainte de Wimbledon

  • Simona Halep: Aegon Classic Birmingham

  • Irina Begu: Aegon Classic Birmingham, Aegon International Eastbourne

  • Monica Niculescu: Mallorca Open, Aegon International Eastbourne

Patricia Maria Tig şi Andreea Mitu se află în accest moment în Croţia, la un turneu din circuitul ITF, Ana Bogdan joacă astăzi în calificări la Ricoh Open cu autralianca Jessica Moore. Alexandra Dulgheru (pe tablou) şi Elena Ruse (calificări) joacă de luni Essen, în Germania, turneu ITF de 50K, Cristina Dinu este pe tabloul principal la Padova (ITF 25K). Nu le-am găsit niciunde săptămâna viitoare pe Sorana Cârstea, Patricia Maria Tig şi Andreea Mitu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.