Vorbe amestecate cu limba de lemn a lui Iohannis

Am hotărât să respectăm Legea şi să alocăm 6% din Produsul Intern Brut sistemului de educaţie. Totodată vom da mai mulţi bani pentru cercetare.

Am creat un sistem prin care să stopăm jaful din sistemul de sănătate şi să le putem oferi salarii consistente medicilor, asistenţilor şi infirmierilor.

Am simplificat legislaţia referitoare la licitaţiile publice şi am eliminat posibilitatea ca acestea să fie trucate.

Am stabilit un calendar clar al negocierilor cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte ridicarea MCV şi intrarea României în spaţiul Schengen.

În săptămânile care urmează vom renegocia cu Bruxelles-ul o serie de condiţii care au fost stabilite odată cu intrarea ţării noastre în UE.

Vom renegocia contractele prin care sistemul de distribuţie a energiei electrice a ajuns în proprietatea unor companii de stat din ţări membre al Uniunii Europene.

Acolo unde activitatea poate fi rentabilă vom redeschide minele şi vom aloca fonduri pentru prospecţiuni geologice.

România va cumpăra licenţe pentru a putea produce ambulanţe şi utilaje pentru deszăpezire.

Va fi demarat un program naţional de refacere a sistemului de irigaţii şi vor fi acordate subvenţii consistente firmelor care construiesc silozuri.

CFR SA a finalizat programul de refacere a infrastructurii feroviare, iar CNADNR a încheiat parteneriate externe în valoare de câteva zeci de miliarde de euro pentru construcţia de autostrăzi.

A fost modificată radical legislaţia, astfel încât sportul să poată beneficia de finanţări consistente din partea bugetului de stat, a bugetelor locale şi a companiilor private.

Cam aşa ar trebui să arate, pe scurt, proiectul de ţară. Restul reprezintă vorbe amestecate cu limba de lemn de un fost primar al Sibiului şi de câţiva foşti mărunţi funcţionari europeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.