×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:48
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Vorbe goale, vorbe goale
În spatele lui Iohannis este echipa de scribi
În spatele lui Iohannis este echipa de scribi

Nu-mi plac discursurile. Nu spun nimic. Sunt numai texte după care se ascunde mașinăria, mecanismul, sistemul.

Iohannis este doar vocea acestuia. Este doar limba cu care se rostesc locurile comune ale politicii. În spatele său este echipa de scribi. Ea n-are suflet, n-are inimă. Ea spune doar ce trebuie, ca lucrurile să nu se dea peste cap.

Să vă reproduc un fragment de capodoperă a acesteia, citită de ilustrul nostru președinte. Cînd citește mă apucă somnul. Cînd vorbește liber mă cutremur. Îmi dau seama cît de comun gîndește. Parcă ar avea capul plin de propoziții prefabricate, așa cum chimiștii au mintea plină de formule. Iată un exemplu, luat la întîmplare, din discursul despre Europa: „După un deceniu de apartenență, se poate spune că România a depășit etapa de adaptare la statutul de membru al Uniunii și dispune de voința și capacitatea de a contribui activ la efortul de revigorare și consolidare a proiectului european. Într-o regiune marcată de provocări complexe, România are atuul de a fi o sursă de stabilitate. Tocmai de aceea, este important să ne consolidăm profilul de partener credibil și să rămânem ferm angajați în susținerea statului de drept, în apărarea libertăților fundamentale și în promovarea economiei de piață“.

S-o luăm de la sfîrșit. Să rămînem ferm angajați în susținerea „economiei de piață“. Economia de piață din România este românească la Piața Obor, la Piața Domenii și în talciocul de la Cluj. Restul este economie europeană la care noi suntem furnicuțe. Pardon, și specialiști. Adică specialiști în producția de castraveți, de tricouri, de teniși etc. Căci de restul nu ne putem apropia. Nu avem cu ce. Putem să ne angajăm. Sau să plecăm.

„România contribuie la procesul de revigorare și consolidare a proiectului european.“ Cu ce? Cu lemn, cu minereu, cu petrol, cu femei, cu creiere. Și cu cîte un artist. În rest, pauză. Este o țară-piață, este o țară de vîndut produse mai puțin reușite, este o țară de la ritmul lent.
Nu sunt antieuropean. Nu sunt pentru integrare în CSI sau în Orientul Mijlociu. Dar pentru o implicare în grupul de la Vișegrad mai că aș fi. Nu putem supraviețui ca niște yesmeni ai Bruxelles-ului. Nu putem să fim interlocutori cu „Da“. Ne mai trebuie o strategie, un cap, o voință, o unitate.

Cică România asigură stabilitate politică. Ce zici, Franz? Este stabilitate guvernarea tehnocrată sau cea a lui Grindeanu? E doar un mod de a ține o roabă pe un drum necunoscut.

Cornel NistorescuPublicat Joi, 11 mai 2017
6906
 | 53
 | 59
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Leon
+2
Iohannis uraste romanii, uraste Romania. Dar si multi romani fac asta. In UE-filia lor debila, multi romani uita cine sunt. Nimeni nu ne va respecta pana nu vom incepe sa ne respectam noi insine.
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Nastratin
-10
Rusnacilor si pesedacilor , va mutati de la un articol la altul cu viteza luminii ! Va aprobati si va complimentati voi intre voi ! Ti se face si greata si te ia si cu lehamite ! Daca nu v-as mai trezi eu din cand in cand , ati adormi pe tastatura ! Chiar nu va plictiseste sa va laudati calitatea limbutelor de atat amar de vreme ?
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Valahu
+4
Interesant si curajos articol ! Despre intrarea in grupul Visegrad: Este a doua oara cand "cineva" cu editat din Romania vorbeste despre asa ceva. Primul a fost Victor Ponta cu initierea grupului Romania, Serbia, Bulgaria, Croatia si discutii confidentiale cu ex prim-ministrul Italiei Mateo R. pentru raliere la idee. La fel ca si Visegrad un grup Italia, Croatia, Serbia, Romania ar fi ceva f. interesant. Poate mai interesant decat Visegrad pentru ca la o eventuala intrare in acest grup n i se vor pune conditii, nefiind fondatori. La fel ca la intrarea in U.E. Ceilalti trei poate da dar ungurii nu sunt interesati de intrarea Romaniei in grup. Ei vor doar nordul Transilvaniei su chiar toata..........Ref. Junker si Iohanis, doi ipocriti intr-adevar. Cand spunea "va iubesc....voi face ca in 2019 sa intrati in Senghen gandea "Va editat .... pana-n 2019 nu pupati Shengen"
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
ana
+12
Saracutul de el se mira si cind doarme cum dracu a ajuns presedinte...da.. din intimplareeeeeeeeeeeee
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Valahu @ ana
+7
Nu din intamplare Ana draga ci ......din computer !
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul @ ana
+7
Nu din întîmplare , din ordinul partenerului strategic ... !
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Crocodilul
+7
Limbajul de lemn folosit de mafiotii politici transfera bani in buzunarul acestora si asigura huzureala pe cinci ani. Banii sunt luati din taxele platite de prostii care casca gura la ce spun acesti NIMENI. Traiasca sistemul socialist sclavagist si trompetele lui gretoase.
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA @ Crocodilul
+1
Iar aparu-si mai Idiotule pe strasse.???!! Ce legatura are mai ametitule Gogea Mitu Iohanis cu socialismul si cu tampeniile debitate de catre tine.??!! Asta-i capitalist sadea mai inapoiat la dovleac. Asta a castigat 6 case in stil capitalist, adicatelea din meditatii , si ceva negot cu copilasi romani. Nici atat lucru nu te duce bostanul ala cel porti pe umeri cu greutate gagauta.??!! Despre ce taxe vorbesti tu acolo mai reptila preistorica. De cele platite de iubitul tau Gogea.??!! Sau vorbesti si tu asa ca...... in targ.??! Stelu
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Nastratin
-9
Nistorescule & comp , ori sunteti ..osti , ori sunteti ..osti ! Adica aia care ne nenorocesc de 27 de ani sunt la Bruxelles si la Wasghinton ? Nu sunt aici , in Romania ? Vai de capul vostru ! Nimic nu ati inteles din ce ati vazut in astia 27 de ani ! Sau va convine ? Si faceti pe revoltatii , asa de sanchi ! Ce au vrut hotii astia din Romania sa faca bun pentru tara si natie si le-a dat Bruxelles-ul si Wasghinton-ul pesta mana ?
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Nastratin
-10
Nistorescule , faci afirmatia urmatoare : ,, Nu sunt antieuropean( nu zau ! ) . Nu sunt pentru integrare în CSI ( ba bine ca nu ! ) sau în Orientul Mijlociu ( asta mai lipsea ! ) . Dar pentru o implicare în grupul de la Vișegrad mai că aș fi. Nu putem supraviețui ca niște yesmeni ai Bruxelles-ului.''. Ok, asta e parerea ta ! Parerea mea si a multora este exact pe dos ! Cu ce e parerea ta mai buna decat a noastra ? Cine esti tu si cine sunt eu , sau noi ? De ce ca ai fi tu mai dastept si mai cu discernamant decat mine , sau noi ? ' Ha ?
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
c.g.
0
Pt.Matei, In acord cu tot ce spuneti dumneavoastra in ultimul comentariu adresat mie ! Sa auzim si de mai bine !
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul
+9
Magda , ai toată consideraţia pentru demonstatia riguroasă făcută ... ! Bine ar fi ca ticăloşii înrolaţi în procesul ( atacul ) socio-economic descris de tine , să ia aminte şi să dispară sau să se folosească de un pietroi pe malul Dunării ... !
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Leon
+12
Discursuri sforaitoare in limbajul de lemn al activistilor, doar ca Moscova a fost inlocuita de Bruxelles iar USSR de UE. Pentru grupul de la Visegrad ai nevoie de.. vana.
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 16 ore şi 34 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 42 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 19 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 17 ore şi 6 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 29 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 41 minute