Voronin: Acordul de Asociere va distruge producătorul din Republica Moldova

Partidul Comuniștilor l-a anunțat pe șeful CE, Jose Manuel Barroso, aflat in vizită în Republica Moldova, că nu va ratifica în Parlament Acordul de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană, întrucât îl consideră contrar intereselor naționale ale țării.

Voronin susține că Acordul de Asociere pe care urmează să-l semneze Moldova cu UE în redacţia actuală va duce la o explozie socială, iar cotele comerciale mizere vor distruge producătorul moldovenesc. Voronin a făcut declarația la întâlnire cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite DESCHIDE.md.

„Acordul nu reflectă realitatea moldovenească, el este străin pentru Moldova , el nu este moldovenesc! Acest document este împotriva intereselor naţionale, deoarece contravine Constituţiei, pune la îndoială suveranitatea şi neutralitatea ţării noastre, rolul Parlamentului se reduce la zero, Transnistria şi Găgăuzia nici măcar nu figurează”, a menţionat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a subliniat că Moldova nu are perspective de a deveni membru şi nici măcar candidat de aderare la UE, însă îşi asumă responsabilităţi care prevăd modificarea legislaţiei naţionale în exclusivitate în interesul Uniunii Europene.

La rîndul său, Jose Manuel Barroso a menţionat că Uniunea Europeană nu este interesată în destabilizarea situaţiei în ţara noastră. „Comisia Europeană nu susţine în mod special nici o forţă politică din Moldova. Noi nu avem preferinţe politice”, a menţionat Barroso.

În acest context, Vladimir Voronin i-a formulat lui Jose Manuel Barroso mai multe întrebări:
– De ce se urgentează semnarea Acordului, în condiţiile în care în scurt timp în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare în rezultatul cărora va fi o altă guvernare?
– De ce proiectul Acordului nu este abordat în cadrul unui referendum naţional?
– Cum poate un prim-ministru cu o popularitate de doar 19%, un Guvern cu o componenţă declarată de Curtea Constituţională drept coruptă să-şi asume o decizie în numele poporului?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.