Vosganian: Ce e cu această acţiune de intimidare? Vă e teamă că adevărul iese la iveală?

„Am innebunit cu totii? Inalti funcţionari, miniştri si secretari de stat sunt cercetaţi sau chiar învinuiţi pentru că au scris Curţii Constituţionale că nu îşi asumă răspunderea pentru exactitatea unor liste electorale. Un lider PDL, Adriean Videanu, ameninţă primarii cu puscăria dacă schimbă cifra alegătorilor de pe listele electorale existetente la 29 iulie. Dar oare nu ştiţi, domnilor de la parchet, domnule Videanu, domnule preşedinte suspendat şi alţii asemenea, că listele acelea nu sunt corecte?!?Cum să-ţi asumi răspunderea pentru sute de mii de decedaţi care rămân vii doar pe listele electorale? Ce e cu toată această uriaşă acţiune de intimidare? Vă e teamă că adevărul iese la iveală şi doriţi cu orice preţ să-l ascundeţi?

Eu nu atac pe nimeni şi nu fac presiuni asupra nimănui, cu atât mai puţin asupra Parchetului General. Nici n-aş putea să o fac. Nu cunosc niciun procuror şi cu excepţia celor doi, Kovesi si Morar, nici măcar nu cunosc numele vreunuia. Aşa s-a întâmplat cu viaţa mea, n-am avut niciodată de-a face cu Parchetul, nici cu SRI, nici cu SIE, de aceea nu cunosc pe niciun salariat al acestor instituţii, cu excepţia cconducătorilor lor trecuţi prin proceduri parlamentare. Aşadar, nu critic şi nu atac, doar constat. Şi anume constat că s-a întrecut măsura. Un chestor este deja învinuit cu promptitudine, in numai două zile de week-end, la recomandarea expresă a preşedintelui suspendat. Lui îi urmează încă un secretar de stat şi apoi un ministru, pe motive pe care nu le îneţelege nimeni, cum că nu şi-ar asuma răspunderea pentru nişte lucruri despre care toată lumea ştie că nu sunt adevărate.. Listele electorale sunt transportate la Parchet cu noaptea în cap, fără să fie clară legalitatea acestei măsuri inedite. Sunt ameninţaţi cu parchetul primarii, dacă respectă solicitările Guvernului. Defilează pe la Parchet bietele fete care au votat în costum de baie (n-au fost numai ele la vot în această ţinută insolită), însoţindu-l pe primarul de Constanţa. Dar de ce nu s-a sesizat Parchetul când domnul primar a defilat el însuţi în uniformă de ofiţer nazist? De ce nu s-a sesizat Parchetul în 2009 când unele falsuri, inclusiv la Ambasada Românei de la Paris erau evidente? De ce s-a dezlănţuit acum Parchetul în a ancheta pe toţi cei ale căror acţiuni pot afecta reîntoarcerea la Cotroceni a preşedintelui suspendat?

Până acum credeam că CCR are menirea de a soluţiona criza politică. Acum se pare că aceată responsabilitate trece, într-un mod de neînţeles, în sarcina Parchetului General. Dar nu cred că ăsta e genul de soluţionare de care aveam nevoie”.

http://vosganian.ro/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.