Vosganian despre campania PNL: „Exaltaţii coexistă cu înfringătorii”

Fostul ministru liberal Varujan Vosganian, tras pe linie moartă după ce procurorii au cerut Senatului, fără succes, urmărirea lui penală, și-a postat pe blogul personal impresiile despre campania electorală pentru europarlamentare a partidului. 

Vosganian apreciază că în PNL sunt acum două tabere: „exaltaţii” și “înfringătorii”.

„Am fost, zilele trecute, în Mehedinţi, Dolj, Galaţi, Iaşi, mâine (duminică – nr.) plec în Hunedoara şi Cluj. În unele locuri pare bine – pentru PNL, adică – sunt săli pline cu sute de oameni (chiar şi în sate), mişună activişti neobosiţi care bat din poartă în poartă, la sedii e forfotă. În alte locuri e mai multă linişte (!), liderii liberali privesc într-o parte si-ntr-alta înainte de a face câte un pas, de teamă să nu supere pe nimeni. Exaltaţii care cred că vom depăşi douăzeci la sută din voturi la alegerile europene coexistă cu “înfringătorii”, adică cei care abia aşteaptă ca PNL să aibă un scor mai mic, ca să înceapă cârcotelile„, a scris Vosganian.

Vosganian spune însă că nu vrea să se lanseze în „pronosticuri”.

„Există multe filiale liberale care trudesc şi care merită un scor bun. Pe unde merg şi pe cât pot, încurajez oamenii. La urma urmei, odată cu un PSD înstăpânit din nou pe cerul patriei şi cu un PDL care, cu cele trei noi capete ale sale, riscă să se refacă, precum balaurul din poveste, PNL rămâne, totuşi, o şansă pentru români”, a mai scris fostul ministru liberal.

Varujan Vosganian este unul dintre liderii care anul trecut pleda ca USL să continue la guvernare spunând că nu va exista un câştigător din ruperea alianței, ambii parteneri având de pierdut.

„Am câştigat împreună, trebuie să guvernăm împreună. Oricum s-ar rupe USL şi oricine ar rămâne să guverneze, am pierde amândoi. Nu există câştigător şi perdant dacă se rupe USL. Pierdem împreună, să fie foarte clar”, le spunea Vosganian liberalilor de la Suceava în octombrie 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.