Vot cu proteste la secțiile din străinătate

Peste 4.000 de români stau la coadă la Consulatul de la Munchen şi protestează duminică faţă de măsurile organizatorice luate de autorităţile române, reclamând şi faptul că doi reprezentanţi ai partidelor politice de la biroul secţiei de votare nu s-au prezentat.

„Peste 4.000 de oameni protestează la Consulatul României de la Munchen, întrucât sunt teribil de supăraţi şi nemulţumiţi de modul de organizare din partea Ministerului de Externe şi Guvernului şi cer demisia lui Ponta”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Rusu, membru al diasporei române din Germania.

El a spus că mulţi dintre cei care aşteaptă la coadă au venit de la distanţe de peste 300 de kilometri pentru a vota întrucât secţia de votare de la Munchen este singura din întreaga Bavarie.

Românii au scandat și la Paris. Românii aflați la coadă au strigat „Jos Ponta” la venirea lui Teodor Meleșcanu.

Mii de români așteaptă de dimineață la cozi uriașe și la Roma, la ambasadă și consulat și scandează repetat mesaje anti-Ponta și își cer dreptul la vot, transmite corespondentul Hotnews. Oamenii au protestat și la Londra.

MAE nu vede problemele

Ministerul Afacerilor Externe precizează duminică că la secția de votare de la Consulatul General al României de la Munchen votul decurge în condiții bune, în flux constant, până la ora 13.00 (ora locală – n.r.) exprimându-și opțiunea electorală 1.350 de persoane.

„La Consulatul General al României de la Munchen, unul dintre locurile unde s-a deplasat și un reprezentant al MAE în vederea punerii în aplicare a măsurilor de natură logistică și organizatorică ce intră în competența MAE, cu scopul fluidizării procesului de votare, în acest moment votul decurge în condiții bune, în flux constant”, se arată într-un comunicat al MAE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.