Vot în Camera Deputaţilor pentru Marko Attila

Plenul Camerei Deputaților votează miercuri cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA în cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de încuviințare a reținerii și arestării preventive. Potrivit vicepreședintelui Comisiei juridice, Ciprian Nica, pentru reținere au fost 17 voturi pentru, unul împotrivă și unul nul, iar pentru arestare preventivă s-au înregistrat 16 voturi pentru, unul împotrivă, o abținere și un vot nul.

Deputatul UDMR nu a fost prezent la comisie, fiind reprezentat de doi avocaţi.

Aceştia au transmis că Marko Attila Gabor este în Ungaria, „că nu se sustrage reținerii sau arestării şi că vrea să își dovedească nevinovăția”.

DNA a cerut din nou încuviințarea reținerii și arestării pentru Marko Attila. Deputatul este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în dosarul ANRP.

Este pentru a doua oară când DNA solicită reținerea și arestarea preventivă a deputatului.

Pe 3 decembrie 2014, Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

Deputatul UDMR a mai fost condamnat la sfârşitul anului trecut la 3 ani cu suspendare pentru retrocedarea ilegală a unei clădiri.

În luna decembrie, deputatul a fugit la Budapesta, avocatul său declarând că premierul ungar Viktor Orban i-a acordat protecţie şi azil politic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.